meny
Artikler om fertilitet | Produktartiklar

Att motta graviditets- och ägglossningstester vintertid

Många av våra kunder ställer frågan; Tål testerna att ligga utomhus i t.ex. brevlåda när det är minusgrader ute?

Svaret är ja! 

En av förutsättningarna för att våra kunder ska kunna motta och använda våra graviditets- och ägglossningstester året om, är att de inte påverkas/förstörs av t.ex. kyla på vägen hem till dem – vi sänder ju till kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland där det normalt kan vara väldigt kallt vintertid, så självklart måste testerna kunna tåla en viss tid i relativt sträng kyla.

Producenterna har därför utfört studier med förvaring i minusgrader för att bekräfta stabiliteten. Resultaten från studierna visar entydigt att både graviditetstesterna och ägglossningstesterna fint tål ned till -20 grader C i en period av upp till 35 dagar utan att varken kvalitet eller funktion påverkas.

Du kan med andra ord känna dig helt trygg även om de graviditets- och ägglossningstester du har köpt hos oss har legat en tid i brevlådan mitt i smällkalla vintern.

Det enda du bör se till efter att du hämtat in dina tester från brevlådan, är att låta dem få rumstemperatur i ca ½-1 timme innan du använder dem för att utföra tester.  Rumstemperatur på ett torrt och säkert ställe är också rekommenderat för den fortsatta förvaringen av dina oanvända tester

Relaterede artikler

Många av våra kunder ställer frågan; Tål testerna att ligga utomhus i t.ex. brevlåda när det är minusgrader ute? Få svar här

Läs mer

Ett ämne som vår kundservice ofta får frågor om är det här med ”spökstreck” på graviditetstest och felaktiga/falska resultat. I den här artikeln kan du läsa om vad de möjliga orsaker till felaktiga/falska resultat.

Läs mer

Många kvinnor går med torra slemhinnor och lider i stillhet, men det finns hjälp att få. Läs den här artikeln och se hur du kan få det bättre.

Läs mer

Använd en babymonitor och doppler för att mäta barnets hjärtfrekvens från vecka 12 i graviditeten och låt resten av familjen skapa en relation med den nya familjemedlemmen

Läs mer

Tillbaka till Alla artiklar