meny
Artikler om fertilitet | Produktartiklar

Nytt om Pre-Seed!

Två nyligen utförda studier på Pre-Seed visar att Pre-Seed är det enda glidmedlet som inte skadar spermierna.

Den ena studien* syftade till att utvärdera spermiernas möjlighet att befrukta och understödja normal utveckling av embryot, efter kontakt med ett flertal glidmedel för imtimbruk.

Här framkom att flera av glidmedlen, bl.a. de som innehöll glycerol/glycering 8även de som var märkta som “fertilitetsprodukt”), orsakade skador på spermierna, vilket medförde att embryot inte utvecklades normalt eller ens överlevde.

Detta kan bero på ingrediensernas, t.ex. glycerol, giftiga effekter på spermierna när de används innan ett ägg befruktas. Pre-Seed däremot, resulterade i normal befruktning och embryoutveckling, vilket stödjer dess säkerhet vid fertilitetsanvändning.

I den andra studien** på Pre-Seed, utförd av en oberoende instans, testades flera geler för ultraljudsanvändning. Viktigt att notera från denna studie är att även ett marknadsledande märke märkt med “icke-skadligt för spermier”, ändå visade sig vara skadligt vid kontakt med spermierna. Detta indikerar att sådan produkter bör undvikas under fertilitetsbehandling. Av de testade gelerna i studien, var det endast Pre-Seed som inte var skadlig för spermierna, något som gör Pre-Seed till det absolut bästa valet när det kommer till att välja glidmedel som hjälp till att bli gravid, eller vid kliniska försök.

För mer information om Pre-Seed, se www.preseed.com * The safety of Pre-Seed® (INGfertility®, Spokane, WA) ** Vargas et al., Fertil Steril. 2010 Oct 25.

Relaterede artikler

Två nyligen utförda studier på Pre-Seed visar att Pre-Seed är det enda glidmedlet som inte skadar spermierna. Den ena studien* syftade till att utvärdera spermiernas möjlighet att befrukta och understödja normal utveckling av embryot, efter kontakt med ett flertal glidmedel för imtimbruk.

Läs mer

Går du och drömmer om att bli gravid, men det har inte hänt än? Då finns det lyckligtvis hjälp att få! Den nya Eveline Ovulation test ger dig nämligen besked med stor precision om när det är lättast för dig att göra drömmen om familjetillökning till verklighet.

Läs mer

Använd en babymonitor och doppler för att mäta barnets hjärtfrekvens från vecka 12 i graviditeten och låt resten av familjen skapa en relation med den nya familjemedlemmen

Läs mer

Ett digitalt ägglossningstest är ett av de nya alternativen på marknaden som gör det ännu mer enkelt, hygieniskt och säkert för kvinnan att testa därhemma samt ta reda på när ägglossningen är.

Läs mer

Tillbaka till Alla artiklar