meny
HemCoronatestBoson coronatest – Covid-19 Antigentest självtest

Boson coronatest – Covid-19 Antigentest självtest

 
I lager

Snabb leverans
inom 1-2 vardagar

Godkänt
av Trygg E-handel

Fri frakt
över 199 kr

Testa dig själv snabbt och enkelt med det nya Boson coronatestet, som kan ge dig svar på om du är smittad med Covid-19 (SARS-CoV-2-virus) på bara 15 minuter. Testet är helt smärtfritt och fungerar genom att sätta in en kort bomullspinne några centimeter upp i varje näsborre.

Boson är det första Covid-19-testet som godkänts för hemmabruk i Sverige. Snabbt, smärtfritt och säkert.


VIKTIG INFORMATION – Klarar testet låga temperaturer t.ex. i brevlådan när det är minusgrader ute? Testets noggrannhet påverkas inte av låga temperaturer, men det rekommenderas att förvara testet i rumstemperatur i 60 minuter före användning, så att det är tempererat

» Se tillverkarens uttalande om temperaturkänslighet


Hemmatestet från Boson med 1 test i förpackningen. Ju mer du köper, desto lägre pris per test.

När kan man använda Boson coronatesten?

Testet gör det möjligt att snabbt få svar på om du är coronapositiv, vilket kan vara en bra försäkran innan du måste träffa andra människor. Använd t.ex. ett Covid-19-antigentest innan du går till ett möte, om du ska ha gäster, eller om du bara vill slippa att stå i kö för ett snabbtest på ett testcenter. Om du ska träffa någon särskilt utsatt person i riskgrupp, kan testet också ge extra säkerhet, eftersom även vaccinerade personer har en liten risk att smittas.

Det kan vara en bra idé att ha coronatestet klart i första hjälpen lådan där hemma om du t.ex. en dag känner dig slö. Då kan du testa dig själv eller ditt hushåll medan du väntar på PCR-test. På på så vis kommer du att kunna vidta dina försiktighetsåtgärder snabbare och låta andra veta om du testar positivt. Antigentestet fungerar oavsett om du har symtom eller inte. Du bör dock alltid göra ett PCR-test om du har coronasymtom. Detsamma gäller om du är i nära kontakt med en smittad person.

Läs mer om riktlinjer för testning på 1177.se.

Hemmatest med hög säkerhet

Boson-självtest är ett tillförlitligt test med en noggrannhet på 96,77%. Detta innebär att den fångar 96,77% av de coronapositiva individerna. Bland de coronanegativa individerna fångar testet 99,2% av fallen. Detta ger testet en total noggrannhet på 98,72%.

  • Sensitivitet: 96,77 %
  • Specificitet: 99,20 %
  • Noggrannhet: 98,72 %

Om det finns två streck på testet kan du utgå från att du är coronapositiv. Detta gäller även om linjen är svag. Du bör sedan följa svenska hälso- och läkemedelsmyndighetens rekommendationer för coronainfektioner, dvs. gå i isolering, meddela nära kontakter och få resultatet bekräftat med ett PCR-test. Om testet bara har ett streck är det negativt, eller så är mängden virus i provet för liten för att testet ska kunna slå ut.

Om det inte finns några streck på testet är resultatet ogiltigt.

Boson SARS-COV-2-antigensnabbtest är CE-märkt (CE 0123) och avsett för hemmabruk.

In vitro diagnostiskt självtest för snabb, kvalitativ detektion av SARS-CoV-2- antigen i prov taget med tops i främre näsan.

Hållbarhet: 2023-04

Hur fungerar testen?

Testet fungerar genom att samla upp en liten mängd slem från båda näsborrarna med en bomullspinne. Dessa läggs till vätskan som du får i ditt testpaket. Droppa sedan två droppar vätska i själva testet. Efter 15 minuter kan resultatet läsas. Om det finns SARS-CoV-2-antigener i provet, kommer testet att visa positivt.

Testet är utformat för att detektera en aktiv infektion med Coronavirus och är därför inte ett antikroppstest.

Motta ditt corona självtest

Om du beställer ett Boson-självtest från Billiga Tester får du gratis leverans. Vi packar och skickar beställningar varje måndag till fredag (vardagar), så om du beställer före 17:30 skickar vi din beställning samma dag (gäller ej vid förskottsbetalning). Ditt corona-hemtest är förpackat i ett diskret paket.

Läs mer om Boson coronatest för hemmabruk och hur man använder det i bruksanvisningen.

Behöver du större mängder covid-19 självtest?

Kontakta oss gärna om du behöver större kvantiteter. Vi kan hjälpa till med ett erbjudande. Produkten kommer i förpackningar om 1 test inklusive svenska bruksanvisningar.

Bruksanvisning

Ladda ner bruksanvisningen Boson SARS-COV-2-antigensnabbtest


Relaterade produkter

Hej, behöver du hjälp?
Ane sitter redo att hjälpa dig!
Ring, eller skriv till:

Tfn. 040-60 60 645
info@billiga-tester.se

Måndag-fredag
09.00 – 12.00 + 12.30 – 15.00

Här kan du betala säkert med

Få en gratis e-bok “Guide till graviditet” när du anmäler dig för våra nyhetsbrev!

Du får guiden när du anmäler dig för våra nyhetsbrev om fertilitet och goda råd till graviditet.

* E-boken skriven i samarbete med fertilitetsklinliken TFP Stork Fertility. Din e-mail lämnas inte ut till tredje part, och du kan avanmäla dig med ett enkelt klick.