meny
HemSpermatestSDI-test – Testa dina spermiers DNA

SDI-test – Testa dina spermiers DNA

Ej i lager

Snabb leverans
inom 1-2 vardagar

Godkänt
av Trygg E-handel

Fri frakt
över 199 kr

Vad får du med en SDI-test?

  1. Ett mycket precist svar på om dina spermiers DNA är ömtåligt
  2. En detaljerad rekommendation till vad du kan göra för att uppnå bättre fertilitet. Rekommendationen har baserats på ett frågeformulär som du ska utfylla om ditt DFI är över 15.
  3. Rådgivning om vilken typ av fertilitetsbehandling som blir mest optimal.

Få en exakt bestämning av din fertilitet med specifika råd om vad du kan göra för att förbättra din spermakvalitet.


Är spermiernas DNA robusta?

Så fungerar en SDI-test

En vanlig spermatest på ett laboratorium tittar på antalet spermier, om spermierna ser normala ut, och om de kan simma. Testen visar ofta att spermakvaliteten är normal, även om DNA’et är ömtåligt. Orsaken är att en vanlig spermatest INTE undersöker DNA’et i spermierna. Därför får ni inte förklaringen till att graviditeten uteblir, eller att det uppstår en spontanabort.

En SDI-test undersöker DNA’et i spermierna. SDI-testen är mycket exakt, och ger dig ett säkert svar på om du har nedsatt fertilitet på grund av ömtåligt DNA i spermierna.

Resultatet av SDI-testen är ett DFI-värde (DNA Fragility Index). DFI ska vara under 15 för att vara normal. När DFI är mellan 15 och 25, har DNA’et ökad ömtålighet och graviditetschansen är nedsatt. Når DFI över 25 har DNA’et hög ömtålighet och fertiliteten är starkt nedsatt.

Oavsett om ni försöker få ett barn på naturlig väg, eller om ni redan är i fertilitetsbehandling, är SDI-testen mycket relevant.

4 fördelar av att testa dina spermiers DNA

  1. Få svar på om DNA’et i dina spermier är ömtåligt eller robust 
  2. Få en förklaring till vad orsaken kan vara till att DNA’et är ömtåligt
  3. Få konkreta råd till vad du kan ändra för att uppnå bättre fertilitet, och därmed öka era chanser för graviditet 
  4. När DNA’et i spermierna blir mer robust betyder det att mannens hälsa samtidigt förbättras, eftersom DNA’et blir mer stabilt i alla kroppens celler.  Samtidigt minskar risken för sjukdomar hos barnet (bl.a. autism, schizofreni, ADHD mm.) 

SDI-test: Få svaret senast 7 dagar från att du har sänt provet till laboratoriet

När du har beställt SDI-test kommer du att bli kontaktad för att bestämma en närmare tidsplan. Det ska nämligen gå några dagar från senaste tidpunkt som du hade sex till att spermaprovet kan uppsamlas.

Efter överenskommelse får du tillsänt en behållare som används för att sända spermaprovet till laboratoriet. Spermaprovet nedfryses i behållaren. Tillsammans med behållaren får du en bruksanvisning till hur spermaprovet ska behandlas innan den sänds i retur. Behållaren med spermaprovet sänds i retur med hjälp av den bifogade returetiketten.

När du har skickat behållaren får du svar på testen inom 7 dagar. Du får svaret i en säker besked (krypterad e-mail). Klicka på länken i e-mailen och få en PIN-kod sänt till din mobiltelefon. Med PIN-koden kan du öppna e-mailen, och ladda ned resultatet av din SDI-test.

Utförande av en SDI-test sker i samarbete med SPZ Lab A/S, Symbion Science Park, Fruebjergvej 3, 2100 Köpenhamn Ö, Danmark.

Video – Så här gör du provet klart för att sändas till laboratoriet

Bruksanvisning

Ladda ner bruksanvisningen SDI-test


Relaterade produkter

SwimCount spermatest

Vårt pris 499,00 kr
Läs mer

FertilitySCORE spermatest

Vårt pris 339,00 kr
Läs mer

Babyplan Spermatest

Från 179,50 kr - 239,00 kr per st.
Läs mer

Hej, behöver du hjälp?
Ane sitter redo att hjälpa dig!
Ring, eller skriv till:

Tfn. 040-60 60 645
info@billiga-tester.se

Måndag-fredag
09.00 – 12.00 + 12.30 – 15.00

Här kan du betala säkert med

Få en gratis e-bok “Guide till graviditet” när du anmäler dig för våra nyhetsbrev!

Du får guiden när du anmäler dig för våra nyhetsbrev om fertilitet och goda råd till graviditet.

* E-boken skriven i samarbete med fertilitetsklinliken TFP Stork Fertility. Din e-mail lämnas inte ut till tredje part, och du kan avanmäla dig med ett enkelt klick.