Site icon Billiga-Tester.se

När bör du som man testa din spermakvalitet?

Testa din spermakvalitet hemmaTesta din spermakvalitet hemma

Hos Babyplan vet vi att många män väntar med att ta en spermatest tills paret har försökt under i en viss tid. Det kan vara det helt rätta sättet för många; att ta det lugnt och stilla. Men är det alltid en god idé? Vi har tittat på FÖR och MOT att ta en spermatest redan när ni går igång med ’projekt baby’.

De flesta par som börjar med ’projekt baby’ tar det lugnt och stilla i början. De avvaktar under några månader – kanske till och med ett halvår eller längre. Några kvinnor använder ägglossningstest för att hitta den optimala tidpunkten för graviditet, och vid en given tidpunkt köper många en graviditetstest för att se om den kanske är positiv.

När vi omvänt tittar på mannen, så är det väldigt få män som börjar med att utföra en spermatest med det samma, när paret väl har påbörjat baby-projektet. En spermatest kommer ofta först på tal om paret har försökt under en längre period utan att det har kommit två streck på graviditetstesten.

Många har inte tänkt på möjligheten för hemmatest, men kanske kunde det vara en god idé att utföra en spermates redan från starten av projekt baby?. Vi har sammanställt en rad aspekter för och mot.

Därför är det en god idé att ta en spermatest med det samma

SwimCount: Det är enkelt och säkert att testa spermakvalitet hemma.

Därför är det helt fint att vänta lite

Oavsett vad ni bestämmer er för, så var öppna överför varandra. Försök hitta vad som är det rätta för er. Om ni väntar lite med att ta en spermates så kan ni kanske bestämma att inte vänta allt för länge, och när ni i så fall vill göra det. På så vis kan ni också göra en plan. Och kom ihåg att en test som visar nedsatt spermakvalitet kan vara en genväg till att snabbt få hjälp.


Exit mobile version