meny

Snabb leverans
inom 1-2 vardagar

Godkänt
av Trygg E-handel

Fri frakt
när du mottar våra nyhetsbrev.

Ägglossningstest

Här hos Billiga-tester.se finner du ett av marknadens största urval av ägglossningstest till lågpris. Vi säljer flera olika typer av ägglossningstest, både stickor, stavar och digitala ägglossningstest.

Även om priset är lågt, ger vi aldrig avkall på kvaliteten. Alla våra ägglossningstest är CE-märkta. Oavsett vilken typ av ägglossningstest som du väljer, så garanterar Billiga-tester.se att kvaliteten är i topp – det är bara en fråga om vilket sätt du föredrar att testa för ägglossning på som skiljer de olika typerna av ägglossningstest från varandra.

Vi sänder ut ordrar 6 dagar i veckan, har snabb och diskret leverans - och dessutom har vi fri frakt!

Köp din nästa ägglossningstest här:

Olika typer ägglossningstest

När du försöker att bli gravid är det viktigt att veta när du är som mest fertil. Kvinnor är bara fertila i en relativt kort period i varje cykel.

Oavsett vilken typ av ägglossningstest som du väljer, garanterar vi att testen har samma höga kvalitet, och alla våra ägglossningstest är lika säkra som de ägglossningstest du kan köpa på apoteket.

Hur fungerar en ägglossningstest?

24-36 timmar före själva ägglossningen, stiger koncentrationen av hormonet LH (Luteiniserande hormon) i urinen, och det är denna koncentration som ägglossningstest mäter. Kvinnor har störst möjlighet att bli gravida i dagarna kring ägglossningen. En ägglossningstest fungerar genom att mäta koncentrationen av LH i kvinnans urin. En ägglossningstest kallas därför också för en LH-test. När ägglossningstesten visar ett positivt resultat, sker själva ägglossningen normalt inom de nästa 24-36 timmarna, och kvinnan är som mest fertil samma dag som första positiva ägglossningstestet, och nästa dag. Genom att ha samlag dessa dagar, säkrar hon att det finns spermier inne i henne som är redo att befrukta ägget så snart det har släppts. Mannens spermier kan överleva upp till 3-5 dagar inne i kvinnan. Ägget lever dock max. 24 timmar.

Hur utförs en ägglossningstest?

Det finns många olika ägglossningstest på marknaden, men i grund och botten för dem alla är i grund och botten den samma. Alla våra tester levereras med en utförlig bruksanvisning, och alla är användarvänliga och lätta att utföra.

När ska jag utföra en ägglossningstest?

Den medföljande bruksanvisningen kan också hjälpa dig med att ta reda på vilken dag i din cykel som du ska börja testa. För att få optimalt ut av din ägglossningstest är det nödvändigt för dig att veta hur lång din cykel är. Längden på din menstruationscykel är perioden från första blödningsdagen fram till dagen innan nästa menstruations första blödningsdag. Dvs. att varje gång en ny menstruation börjar, så påbörjas också en ny cykel. Dag 1 är den dag då din menstruation är i gång med rött blod – man räknar inte med dagar med brunaktiga flytningar.

En ägglossningstest är mycket lätt att använda och kan i princip tas under hela dygnet. Det är dock en fördel att ta ägglossningstesten på morgonen när koncentrationen av LH-hormon i urinen är störst jämfört med andra tidpunkter på dygnet.
Det är viktigt att vara uppmärksam på att testresultatet blir mer osäkert om du nyligen har druckit en massa vätska, eller om det är mindre än 4 timmar sedan ditt senaste toalettbesök. I dessa tillfällen kan urinen vara utspädd, och därigenom mäts koncentrationen av LH-hormon till att vara mer oprecis än annars.

Det ska helst gå 24 timmar mellan varje test – Du kan dock med de flesta test testa med kortare tidsintervall, men aldrig längre. Om du testar med längre tids mellanrum mellan varje ägglossningstest kan du riskera att missa att se ett positivt resultat.

Hur säkra är ägglossningstest?

Alla våra ägglossningstest är CE-märkta och godkända för både professionellt bruk, och hemmabruk, och alla våra ägglossningstest, med undantag av RFSU-testen, är godkända av U.S. Drug and Food Administration (FDA).
Vi säljer några av marknadens mest känsliga ägglossningstest, med en känslighet på 25mIU/ml och en noggrannhet på mer än 99%.

Vilka märken kan jag välja mellan?

Hos Billiga-tester.se säljer vi ägglossningstest från Babyplan, Clearblue, och RFSU.

Clearblue är ett av marknadens ledande märken, och har ett avancerat sortiment av både ägglossningstest, graviditetstest och fertilitetsmonitorer. Alla Clearblue test är mer än 99% tillförlitliga, och erbjuder ett säkert och tydligt resultat. För det digitala ägglossningstestet från Clearblue visas resultatet i displayen, i form av en smiley vid positivt resultat, eller en tom ring om din ägglossningstest är negativ.

Se alla Clearblue produkter

Babyplan är det danska märke som står bak en rad graviditets- och ägglossningstest av hög kvalitet. Med en ägglossningstest från Babyplan får du en lättanvänd ägglossningstest för hemmabruk av högsta kvalitet.  Testen är både billig och användarvänlig, men utan att det ges avkall på kvaliteten. Ägglossningstesten utförs helt enkelt genom att testen doppas i en bägare med lite urin i, eller direkt i urinstrålen, beroende på vilken typ av test du väljer, och sedan visas resultatet inom ganska få minuter.

Testen kan i princip tas under hela dygnet, men vi rekommenderar att du testar på morgonen, då det på denna tidpunkt på dygnet som koncentrationen av LH-hormonet är som högst. Ägglossningstest sticka och ägglossningstest stav från Babyplan har en noggrannhet på över 99%, är CE-märkt och godkänd av FDA (U.S. Food And Drug Administration).

Från 4,75 kr per st.
Se alla Babyplan produkter

RFSU står för ”Riksförbundet för Sexuell Upplysning” och är en svensk organisation som arbetar med en öppen och positiv syn på sex- och samlevnadsfrågor samt producent av fertilitetsprodukter. I Sverige är RFSU nog mest känt som producent av kondomer, men hos Billiga-tester.se säljer vi både deras ägglossningstest och graviditetstest.

Från 12,00 kr per st.
Se alla RFSU produkter

Billiga ägglossningstest med fri frakt

Du kan köpa ägglossningstest online till lågpris, och du betalar inget för frakten.

Vi sänder våra ägglossningstest 6 dagar i veckan – Det betyder i praktiken, att du genom att beställa ägglossningstesten innan kl. 17:30 måndag-fredag och innan kl. 14:00 om söndagen, kan vara redor för att testa inom 1-2 dagar.

Hej, behöver du hjälp?
Ane sitter redo att hjälpa dig!
Ring, eller skriv till:

Tfn. 040-60 60 645
info@billiga-tester.se

Måndag-fredag
09.00 – 12.00 + 12.30 – 15.00

Här kan du betala säkert med

Få en gratis e-bok “Guide till graviditet” när du anmäler dig för våra nyhetsbrev!

Du får guiden när du anmäler dig för våra nyhetsbrev om fertilitet och goda råd till graviditet.

* E-boken skriven i samarbete med fertilitetsklinliken StorkKlinik. Din e-mail lämnas inte ut till tredje part, och du kan avanmäla dig med ett enkelt klick.