meny

Snabb leverans
inom 1-2 vardagar

Godkänt
av Trygg E-handel

Fri frakt
över 199 kr

Ägglossningstest

Här hos Billiga-tester.se hittar du ett av marknadens största urval av de bästa ägglossningstesten till låga priser. Vi säljer flera olika typer av test: både stickor och stavar såväl digitala ägglossningstest.

Även om priset är lågt, så ger vi aldrig avkall på kvalitén. Alla våra test är CE-märkta. Oavsett vilket typ av ägglossningstest du väljer, så garanterar Billiga-tester.se att de är ägglossningstester av bästa möjliga kvalitet. Dessutom erbjuds olika form av test såsom sticka, stav och digitala ägglossningstest.

Vi skickar ut beställningar 5 dagar i veckan, har snabb och diskret leverans - och dessutom har vi fri frakt över 199:-!

Köp ditt nästa ägglossningstest här:

Frågor och svar angående ägglossningstest

Varför använda ägglossningstester?

När du försöker att bli gravid är det viktigt att veta när du har ägglossning och är mest fertil. Kvinnor är bara fertila i en relativt kort period i varje cykel och därför kan det vara en bra idé att mäta sin fertilitet. Fördelen av att använda ett test istället för att räkna ut sin ägglossning med hjälp av en ägglossningskalender är att ägglossningstester är ett väldigt pålitligt sätt att mäta sin fertilitet dvs. sina fertila dagar kring ägglossning.

Hur fungerar testet för ägglossning?

24–36 timmar före själva ägglossningen, stiger koncentrationen av hormonet LH (Luteiniserande hormon) i urinen, och det är denna koncentrationen som ägglossningstestet mäter. Kvinnor har största möjligheten att bli gravida i dagarna före eller efter ägglossningen. Ett ägglossningstest fungerar alltså genom att mäta koncentrationen av LH i kvinnans urin. Ägglossningstestet kallas därför också för ett LH-test.

När testet visar ett positivt resultat, sker själva ägglossningen normalt inom de nästa 24–36 timmarna, och kvinnan är mest fertil samma och nästa dag där positiva resultatet visas.

Genom att ha samlag dessa dagar, säkerställas att det finns spermier i livmodern som är redo att befrukta när ägget släpps. Mannens spermier kan överleva upp till 3–5 dagar inne i kvinnan. Ägget lever dock max. 24 timmar.

Oavsett vilket typ av ägglossningstest du väljer, garanterar vi att testet har samma höga kvalitet, och att alla våra ägglossningstest är lika säkra som de som du kan köpa på apoteket.

Hur används ägglossningstest?

Det finns många olika ägglossningstest på marknaden, men i grund och botten testar samtliga ägglossningstester efter samma sak: dina fertila dagar. Alla våra tester levereras med en utförlig bruksanvisning, och alla är användarvänliga och lätta att utföra.

När ska jag testa för ägglossning?

Den medföljande bruksanvisningen kan också hjälpa dig med att ta reda på vilken dag i din cykel som du ska börja testa. För att få optimalt ut av din ägglossningstest är det nödvändigt för dig att veta hur lång din cykel är. Längden på din menstruationscykel är perioden från första blödningsdagen fram till dagen innan nästa menstruationens första blödningsdag. Det vill säga, att varje gång en ny menstruation börjar, så påbörjas också en ny cykel. Dag 1 är den dag då din menstruation är i gång med rött blod – man räknar inte med dagar med brunaktiga flytningar. Det kan vara av hjälp att använda en menstruationskalender för att få reda på hur lång din menstruationscykel är.

Ett ägglossningstest är mycket lätt att använda och kan i princip tas under hela dygnet. Det är dock en fördel att ta ägglossningstest på morgonen när koncentrationen av LH-hormon i urinen är störst jämfört med andra tidpunkter på dygnet.

Det är viktigt att vara uppmärksam på att testresultatet blir mer osäkert om du nyligen har druckit en massa vätska, eller om det är mindre än 4 timmar sedan ditt senaste toalettbesök. I dessa tillfällen kan urinen vara utspädd, och på grund av detta så mäts koncentrationen av LH-hormon till att vara mer oprecis än när urinen inte är utspädd.

Hur ofta ska jag testa för ägglossning?

Det ska helst gå 24 timmar mellan varje ägglossningstest – Det finns dock test som kan används efter en kortare tidsintervall har gått.

Om du testar med längre tidsmellanrum än 24 timmar mellan varje test, så kan du riskera att missa att se ett positivt resultat.

Hur säkra är ägglossningstest?

Alla våra ägglossningstest är CE-märkta och godkända för både professionellt bruk, och hemmabruk, och alla våra ägglossningstest, med undantag av RFSU-testen, är godkända av U.S. Drug and Food Administration (FDA).

Vi säljer några av marknadens mest känsliga och bästa ägglossningstest, med en känslighet på 25mIU/ml och en noggrannhet på mer än 99%.

Vilka märken kan jag välja mellan?

Hos Billiga-tester.se säljer vi marknadens bästa ägglossningstest från Babyplan, Clearblue, och RFSU.

Clearblue är ett av marknadens ledande märken, och har ett avancerat sortiment av både ägglossningstest, graviditetstest och fertilitetsmonitorer. Alla Clearblue test är mer än 99% tillförlitliga, och erbjuder ett säkert och tydligt resultat. För det digitala ägglossningstestet från Clearblue visas resultatet i displayen, i form av en smiley vid positivt resultat, eller en tom ring om din ägglossningstest är negativ.

Se alla Clearblue produkter

Babyplan är det danska märke som står bak en rad graviditets- och ägglossningstest av hög kvalitet. Med ett ägglossningstest från Babyplan får du en lättanvänd ägglossningstest för hemmabruk av högsta kvalitet. Testen är både billiga och användarvänliga, men utan att det ges avkall på kvaliteten. Ägglossningstestet utförs helt enkelt genom att testet doppas i en bägare med lite urin i, eller direkt i urinstrålen, beroende på vilken typ av test du väljer. Sedan visas resultatet inom ganska få minuter.
Testen kan i princip tas under hela dygnet, men vi rekommenderar att du testar på morgonen, då det är denna tidpunkten som koncentrationen av LH-hormonet är som högst. Ägglossningstest i form av sticka och stav från Babyplan har en noggrannhet på över 99%, är CE-märkt och godkänd av FDA (U.S. Food And Drug Administration).

Från 4,75 kr per st.
Se alla Babyplan produkter

RFSU står för ”Riksförbundet för Sexuell Upplysning” och är en svensk organisation som arbetar med en öppen och positiv syn på sex- och samlevnadsfrågor samt producent av fertilitetsprodukter. I Sverige är RFSU nog mest känt som producent av kondomer, men hos Billiga-tester.se säljer vi både deras ägglossningstest och graviditetstest.

Från 12,00 kr per st.
Se alla RFSU produkter

Hej, behöver du hjälp?
Vi sitter redo att hjälpa dig!
Skriv till:

info @ billiga-tester.se

Vi svarar på din e-post så snart som möjligt.
Vardagar mellan 9:00-16:00

Här kan du betala säkert med

Få en gratis e-bok “Guide till graviditet” när du anmäler dig för våra nyhetsbrev!

Du får guiden när du anmäler dig för våra nyhetsbrev om fertilitet och goda råd till graviditet.

* E-boken skriven i samarbete med fertilitetsklinliken TFP Stork Fertility. Din e-mail lämnas inte ut till tredje part, och du kan avanmäla dig med ett enkelt klick.