meny

Snabb leverans
inom 1-2 vardagar

Godkänt
av Trygg E-handel

Fri frakt
över 199 kr

Graviditetstest - Köp billiga gravtest online här

Här hos Billiga-tester.se hittar du ett stort utbud av olika typer av graviditetstester till lågt pris. Vi säljer både sticktester, gravtest som stavar, digitala graviditetstester, och tidiga graviditetstester.

När du väljer att beställa graviditetstest online här på Billiga-tester.se får du blixtsnabb leverans - vi packar och skickar 5 gånger i veckan.

Även om priset är lågt, gör vi inte avkall på kvaliteten

Oavsett om du väljer ett graviditetstest som stav eller vårt billigaste graviditetstest som sticka, så garanterar vi att testen håller samma höga kvalitet när du väljer att köpa graviditetstest på billiga-tester.se – det är bara en fråga om sättet man utför den enskilda testen på, som skiljer de båda typerna graviditetstest åt.

Välj mellan graviditetstester från Clearblue, Babyplan och RFSU.

Clearblue är ett av landets ledande varumärken, och har ett avancerat sortiment av både ägglossningstester, graviditetstester och fertilitetsmonitorer. Alla tester från Clearblue har en pålitlighet på mer än 99%, och erbjuder noggranna och säkra resultat oavsett om du använder ett vanligt gravidtest eller ett digitalt test.

Från endast 59,00 SEK per st.
Se alla Clearblue produkter

Babyplan är ett unikt varumärke på marknaden, som är helt målinriktat på fertilitet. Babyplan erbjuder bl.a. billiga graviditetstest som kan ge besked om en eventuell graviditet upp mot 4 dagar innan förväntad tid för menstruation. Tidigt graviditetstest från Babyplan har en tillförlitlighet på över 99%, och ligger helt i topp när det gäller noggrannhet för graviditetstest. Tidigt graviditetstest från Babyplan är därför lika säkert som en graviditetstest gjord hos barnmorska/läkare.

Från endast 6,00 SEK per st.
Se alla Babyplan produkter

RFSU är från början känt som Sveriges mest kända kondommärke, men står även bak t.ex. graviditetstest stav, som redan 6 dagar efter befruktning kan indikera om du är gravid eller ej. Tidig graviditetstest från RFSU är utformat som en stav, som gör den lätt och hygienisk att använda.

Från 12 kr per st.
Se alla RFSU produkter

Frågor och svar angående graviditetstest

Vilket graviditetstest du egentligen ska välja?

Med en av ovannämnda graviditetstester får du snabbt svar på om du är gravid. Alla våra gravtester kan utföras i hemmet, och ger dig svar i loppet av några få minuter. Sättet som graviditetstesterna ska utföras på är beroende av vilken testtyp du använder. Billiga-tester.se säljer olika typer av graviditetstest; som t.ex. graviditetstest sticka, graviditetstest stav, och digitala graviditetstest..

Graviditetstest stav

För graviditetstest stav är själva teststickan insatt i ett plasthölster, som gör det möjligt att kissa direkt på den sugande delen. För den här typen av gravidtest behöver du inte först uppsamla ett urinprov, något som gör den mycket hygienisk och lättanvänd.

Graviditetstest sticka

Vill man använda ett graviditetstest av typen sticka, ska man först uppsamla ett urinprov. Om du letar efter billiga graviditetstest är stickor det billigaste testet på marknaden.

Digital graviditetstest

Tvekar du angående resultatet när du avläser en graviditetstest, och du gärna vill ha ett tydligt svar på om du är gravid, rekommenderar vi en Clearblue digital graviditetstest som ger dig besked i form av en symbol + eller -, eller en Clearblue digital test med veckoindikator, som ger dig besked i klartext med ordet ”Gravid” eller ”Inte gravid”. Alla de digitala graviditetstesterna är även de både hygieniska och mycket lättanvända – det enda du ska göra är att kissa på testens uppsugningsdel.

Tidig graviditetstest

Vill du testa för graviditet redan innan din menstruation har uteblivit så säljer vi både tidigt graviditetstest från Clearblue och Babyplan. Med en tidig graviditetstest från Clearblue kan du redan 4 dagar innan förväntad menstruation få reda på om du är gravid. Med en tidig graviditetstest från Babyplan kan det visas ett resultat 6 dagar efter befruktning. Vi vill dock informera om att det inte uppnås samma säkerhet med tidiga graviditetstest.

Se vårt utbud av graviditetstester, och beställ graviditetstest redan i dag – så kan du ha din test i brevlådan inom kort. Kom ihåg att du alltid kan ringa eller maila oss om du har frågor om att köpa graviditetstest hos Billiga-tester.se eller använda våra produkter.

När kan man ta ett graviditetstest?

Ett graviditetstest kan visa positivt när det befruktade ägget har fäst sig i livmoderväggen, och börjar att producera graviditetshormonet. Detta hormonet tar sig från livmodern ut i din blodbana och vidare genom dina njurar till urinen. Det är därför graviditeten kan konstateras genom ett urinprov. Vissa gravtester är mycket känsliga för graviditetshormon, och kan därför visa positivt redan innan utebliven menstruation. Mängden av graviditetshormon i din urin stiger varje dag i den tidiga graviditeten. Därför är det större sannolikhet för att testa positivt ju längre du väntar.

Det kan händer att du ta ett graviditetstest för tidigt. Då visar den negativt, även om du redan är tidig gravid. Det beror på att din graviditetshormon nivå fortfarande är för låg för att testet ska kunna mäta den. Du kan därför med fördel testa med 2–3 dagars mellanrum till du antingen får menstruation eller ett positivt test.

Vilken tid på dagen ska jag ta ett graviditetstest?

Graviditetshormon mängden är högst i den koncentrerade första morgonurinen. Du kan därför tidigare få ett positivt test om du testar precis efter att du har gått upp på morgonen.

Hur fungerar en graviditetstest?

Ett graviditetstest fungerar som så att när den kommer i kontakt med urin, sugs urinen in i testet och analyserar om urinen innehåller ett hormon som gravida producerar. När en kvinna blir gravid kommer det befruktade ägget – vid denna tidpunkten kallat för blastocyst – fästa vid livmoderslemhinnan cirka 6–9 dagar efter befruktningen har skett. En primitiv moderkaka kommer nu att bildas och det är denna som producerar graviditetshormonet. Ett gravidtest undersöker alltså om urinen innehåller graviditetshormon och beroende på hur känsligt graviditetstestet är, visar den ett resultat om kvinnan är gravid eller inte.

Hur säkert är ett graviditetstest?

Dagens graviditetstest håller normalt hög kvalitet och är mycket säkra – många ligger på över 99% om det utförs från den dag som menstruationen förväntas.

För manuella graviditetstest (dvs. sådana som du själv ska tolka resultatet på) ger det s.k. kontrollstrecket en indikation på att korrekt mängd urin tillförts testet och att resultatet kan avläsas. Kontrollstrecket är det streck som bildas längst bort från testets sugande del. Alla graviditetstest har en bestämd avläsningstid – dvs. att resultatet bara är giltigt för avläsning under en viss tid. Giltighetstiden kan variera mellan olika typer av graviditetstest, så läs alltid bruksanvisningen för det graviditetstest som du köpt. Efter avläsningstiden ska man helt bortse från ev. förändringar i resultatet. Kemiska reaktioner i testet kan fortsätta även efter avläsningstiden, och det kan medföra att streck tillkommer eller försvinner.

Hur snabbt kan graviditetstesten visa positivt?

När du har utfört ett graviditetstest så är resultatet avhängigt av hur mycket graviditetshormon som fanns i urinen vid testtillfället jämfört med testets känslighet (den lägsta mängden graviditetshormon som testet kan registrera).

Olika märken av graviditetstest kan ha olika känslighet. Det kan innebära att, om du använder två olika typer av graviditetstester som har olika känslighet, så kanske du får två olika resultat. Många av dagens graviditetstest har en känslighet på 10 – 25mIU/ml graviditetshormon, men det kan även förekomma tester som kräver högre nivå av graviditetshormon innan de kan visa positivt (t.ex. 50mIU/ml).

De flesta kvinnor har vid tiden för den väntade menstruationen hunnit producera så mycket graviditetshormon att de kan se ett positivt resultat; det vill säga att de har uppnått en graviditetshormon-nivå på 25mIU/ml, eller mer. Men eftersom vi alla är olika, kan det också vara så att vissa kvinnor kan se ett positivt resultat på ett gravtest några dagar innan den förväntade menstruationen, medans andra måste vänta ytterligare en tid.

En positiv graviditetstest bör alltid föranleda kontakt med barnmorska eller gynekolog.

Hej, behöver du hjälp?
Vi sitter redo att hjälpa dig!
Skriv till:

info @ billiga-tester.se

Vi svarar på din e-post så snart som möjligt.
Vardagar mellan 9:00-16:00

Här kan du betala säkert med

Få en gratis e-bok “Guide till graviditet” när du anmäler dig för våra nyhetsbrev!

Du får guiden när du anmäler dig för våra nyhetsbrev om fertilitet och goda råd till graviditet.

* E-boken skriven i samarbete med fertilitetsklinliken TFP Stork Fertility. Din e-mail lämnas inte ut till tredje part, och du kan avanmäla dig med ett enkelt klick.

Billiga-tester.se - graviditetstester med fri frakt på beställningar över 199:-

Du kan köpa graviditetstest online till lågpris och med fri frakt över 199:- till adresser inom Sverige. Vi har utskick 5 dagar i veckan, så om du beställer idag kan du kanske vara klar för att testa redan imorgon.

Gravtest, gravidtest, graviditetstest – Testet med många namn

Det finns många namn för graviditetstest, och all har vi vår egen variant. Några av de vanligaste orden för graviditetstest är gravtest (Läs mer om gravtest här) och gravidtest (Läs mer om gravidtest här) , och det pratas också en del om graviditetstest som kan ge svar mycket tidigare än andra test (Läs mer om tidiga graviditetstest här).