meny
HemSpermatestBabyplan Spermatest

Babyplan Spermatest

I lager

Snabb leverans
inom 1-2 vardagar

Godkänt
av Trygg E-handel

Fri frakt
över 199 kr

Spermatest från Babyplan. Detta är ett enkelt screeningtest som lätt kan utföras i hemmet. Utförlig bruksanvisning på svenska medföljer.

Babyplan spermatest är ett s.k. screeningtest som på ett enkelt sätt kan analysera om mannen har en tillräcklig mängd spermier per ml säd. Ett positivt resultat indikerar normal sädkvalitet; ett negativt resultatet indikerar nedsatt sädkvalitet.

Allt du behöver för att testa finns i förpackningen.

Vill du se hur många spermier som är rörliga (motiliteten), så rekommenderar vi istället ett annat test; SwimCount som du också kan köpa från Billiga-tester.se.

Detta är ett enkelt screeningtest som lätt kan utföras i hemmet.


Så här utför du testen

Testa sädeskvalitet hemma

Då man försöker bli gravid finns det många faktorer som kan påverka om man lyckas eller inte. Många gånger så kan det helt enkelt vara så att stressen man upplever av att inte bli gravid leder till att försöken misslyckas. Man räknar med att cirka 20 % av alla män har låg kvalitet på säden, och om det här är anledningen till att det inte blir någon graviditet så går det att konstatera med hjälp av Babyplan spermatest som är ett mycket professionellt hemmatest.
Babyplan sædtest
Istället för att boka tid på fertilitetsklinik med långa väntetider så kan man alltså själv hemma, med detta spermietest, undersöka om säden inte håller den kvalitet som krävs för att det ska bli barn. Testet är enkelt att utföra och tar inte lång tid. Det ger svar på om mannens sädescellkoncentration ligger under, eller över, WHOs gräns på 15 miljoner celler per milliliter.

Om det är så att man får det konstaterat att säden har lägre kvalitet så kan man vänta 4-6 veckor och utföra ett nytt test för att bekräfta resultatet. Testens noggrannhet jämfört mellan Babyplan Spermatest och predikatapparatmetod, är 100% för positivt resultat, och 98.7% för negativt resultat. Det går att beställa ett paket med två tester så att man kan följa upp med ett nytt sädestest om detta behövs.

Det är dock viktigt att poängtera att det här testet bara avslöjar antalet sädesceller i satsen och inte hur väl de simmar. För att få veta mer om cellernas rörlighet så kan vi rekommendera SwimCount hemmatest som också ger en mycket pålitlig utvärdering av spermans kvalitet.

Så testar du säden hemma

Det test-kit som kommer från Babyplan består av 3 delar:

  • Test-kopp att samla sperma i
  • Spruta att förflytta säden med
  • Testenheten som kommer att analysera spermaprovet

Koppen som kommer med Babyplan fertilitetsspermatest är särskilt utvecklad för sädestest och den är en viktig del av testet så använd inte andra behållare. Med sprutan som kommer med i förpackningen så kan du förflytta ett mindre prov till testdelen för att få sekretet analyserat.

Om testet visar att andelen sädesceller per milliliter ligger under WHOs (Världshälsoorganisationen) nivå för normalt så kan det vara dags att konsultera med en doktor som kan utföra djupgående tester och undersökningar, och föreslå korrekt behandling för fertilitet.

Fördelar med Babyplan spermatest

Det finns många viktiga fördelar med Babyplan spermatest. En av de främsta är att man med detta snabbt kan få svar på om problemet ligger hos mannen varpå man kan undvika onödiga tester som till exempel ägglossningstester. Andra viktiga fördelar med detta spermietest för hemmabruk är:

  • Det är enkelt att använda
  • Man får svar snabbt
  • Det kommer i en diskret förpackning, ingen annan behöver veta
  • Testsvaret är mycket korrekt och en god indikation om mannens förmåga att göra en kvinna gravid

Innan du bokar tid på en fertilitetsklinik så ger vi dig rådet att själv testa din säd hemma. Det här kan spara dig tid, och det erbjuder en metod som är enkel, smärtlös och fullkomligt privat.

Bruksanvisning

Ladda ner bruksanvisningen Babyplan Spermatest


Relaterade produkter

Babyplan Graviditetstest Sticka

Från 6,00 kr - 18,00 kr per st.
Läs mer

SwimCount spermatest

Vårt pris 499,00 kr
Läs mer

Hej, behöver du hjälp?
Vi sitter redo att hjälpa dig!
Skriv till:

info @ billiga-tester.se

Vi svarar på din e-post så snart som möjligt.
Vardagar mellan 9:00-16:00

Här kan du betala säkert med

Få en gratis e-bok “Guide till graviditet” när du anmäler dig för våra nyhetsbrev!

Just nu får du också en rabattkod för en GRATIS Babyplan kalkylator för förlossningsdatum och ägglossningstest start!

* E-boken skriven i samarbete med fertilitetsklinliken TFP Stork Fertility. Din e-mail lämnas inte ut till tredje part, och du kan avanmäla dig med ett enkelt klick.