meny
HemUltraljudsmonitorContec Baby Sound C ultraljudsmonitor + gel

Contec Baby Sound C ultraljudsmonitor + gel

I lager

Snabb leverans
inom 1-2 vardagar

Godkänt
av Trygg E-handel

Fri frakt
över 199 kr

Contec Baby Sound C ultraljudsmonitor är en kvalitetsprodukt som har utvecklats för att i hemmiljö användas för att lyssna till det ofödda barns hjärtljud från ca. 12.e graviditetsveckan.

Monitorn är liten och lätt, går att ha med sig i ficka eller handväska, och är väldigt enkel att använda.

Displayen visar även antal hjärtslag/minut.

  • 1 tub ultraljudsgel ingår
  • batterier ingår
  • CE-märkt
  • hörlurar eller bandspelare kan kopplas till (ingår ej)

Notera: Contec/Sonoline Fetal Doppler är en medicinteknisk utrustning. Färgen på dopplern har ingen betydelse, och kan variera från produkt till produkt.

Lyssna på ditt ofödda barns hjärtljud från ca. 12.e graviditetsveckan. 1 tub ultraljudsgel ingår.


Contec Baby Sound C ultraljudsmonitor för hemmabruk

Det finns inget härligare och mer livsbekräftande än att höra barnets hjärtslag i livmodern, och med din alldeles egen Contec Baby Sound ultraljudsmonitor kan du göra det när som helst.

Nu kan du luta dig bekvämt tillbaka i ditt eget hem för att lyssna på ditt ofödda barns hjärtljud i lugn och ro – kanske också tillsammans med dina nära och kära?

Med en Contec ultraljudsmonitor kan du snabbt och lätt lyssna på barnets hjärtljud genom magen – ofta redan från 12:e graviditetsveckan!

Ultraljudsmonitorn fungerar genom att använda reflekterande ljudvågor. För att kunna lyssna till hjärtljuden använder man en speciell ultraljudsgel som läggs/klickas ut på magen, och med ultraljudsmonitorns prob/sensor för man den sedan runt över magen tills man fångat upp ljudet.

Ultraljudsgel (eller annat smörjande medel av lukt- och färgfri typ (hudlotion, aloe vera gel) är ett måste för att kunna använda ultraljudsmonitorn, och det ska vara rikligt!
Försök först känna efter fostrets position för hand för att hitta den bästa positionen för att upptäcka fostrets hjärta. Ljudsignaler av bästa kvalitet kommer bara att erhållas om proben placeras i optimalt läge.

Även om ultraljudsmonitorn kan användas redan från det tidiga graviditetsstadiet (ca.från vecka 12), så kan det ibland vara en liten utmaning att i ett så tidigt skede hitta hjärtljudet och skilja det från moderkakans rytm – vare sig det är du eller din barnmorska eller annan expertis som försöker hitta hjärtljudet.

Man ska komma ihåg att i 12:e graviditetsveckan så är barnet i magen endast ungefär fem centimeter långt och väger knappt 15 gram! Så ibland krävs det lite extra sökning på magen, eller att man helt enkelt måste vänta lite till. Men ju längre gången du är i din graviditet ju lättare blir det att hitta barnets hjärtljud, och från ca. vecka 20 bör det inte vara några problem att hitta barnets hjärtljud.

Eventuellt kan man också råka få in ‘mammapuls’ (om mamman t.ex. är stressad och har hög puls) och den kan då felaktigt förväxlas med fostrets. I tillägg så finns det vissa parametrar man inte kan avläsa/tolka med hjälp av en doppler.

Viktigt! Man bör alltid ta kontakt med barnmorska, läkare eller förlossningsklinik om man känner minskade fosterrörelser, eller är bekymrad över något i samband med fosterrörelser/fosterljud.

Notera: Sonoline namnet har nu ändrats till Contec, men att det är samma produkt.


Relaterade produkter

Babyplan ultraljudsgel 60 ml

Från 16,00 kr - 24,00 kr per st.
Läs mer

Hej, behöver du hjälp?
Vi sitter redo att hjälpa dig!
Skriv till:

info @ billiga-tester.se

Vi svarar på din e-post så snart som möjligt.
Vardagar mellan 9:00-16:00

Här kan du betala säkert med

Få en gratis e-bok “Guide till graviditet” när du anmäler dig för våra nyhetsbrev!

Du får guiden när du anmäler dig för våra nyhetsbrev om fertilitet och goda råd till graviditet.

* E-boken skriven i samarbete med fertilitetsklinliken TFP Stork Fertility. Din e-mail lämnas inte ut till tredje part, och du kan avanmäla dig med ett enkelt klick.