meny
Artikler om fertilitet | Goda råd för att uppnå graviditet

Fertilitet – Visste du att du själv kan öka dina chanser för en graviditet?

Chansen till en graviditet hänger samman med fertilitet, desto mer fertil du är, desto större chans till graviditet har du. Därför är det viktigt att förstå din fertilitet och känna den väl för att kunna öka dina chanser till en graviditet.  Billiga-tester.se har ett välsorterat sortiment av ägglossningstest som kan hjälpa dig förstå din ägglossning, och redan inom ett par minuter kan du med 99% säkerhet veta vilka dagar du är mest fertil.

Du är som mest fertil i åldern 21 till 23 och efter 25 sjunker din fertilitet för varje år. Anledningen till att din fertilitet sjunker beror på den största delen på att äggkvaliteten försämras vilket leder till en större risk för missfall.

Vad påverkar min fertilitet?

Öka fertilitet genom att använda ägglossningstest från Billiga tester. Resultatet är mer än 99 procent säkert och redan inom ett par minuter får du reda på vilka dagar din fertilitet är som störst. Våra ägglossningstest är enkla att använda, du behöver bara doppa teststickan i urin och invänta resultat. Tveka inte, ta chansen att öka din fertilitet.

Billiga testers ägglossningstest för att öka fertilitet beställer du enkelt från vår hemsida www.billiga-tester.se. Din beställning får du redan inom två dagar. Priserna ligger lägre än hos Apoteket och dagligvaruhandeln så att handla hos oss sparar dig mycket pengar. Försöker du bli gravid? Beställ våra ägglossningstest och öka fertilitet redan idag! För att läsa mer om hur våra produkter kan öka din fertilitet är du välkommen att klicka i menyn till vänster.

Alkohol

All forskning som gjorts angående alkohol och fertilitet pekar på att intag av alkohol försämrar fertiliteten, men det finns delade meningar gällande hur stor försämringen är. Att inta alkohol vid ett till fem tillfällen i veckan kan nedsätta an kvinnas fertilitet betydlig, och risken för missfall ökar tre gånger så mycket om kvinnan dricker alkohol vid över fem tillfällen i veckan. För männen har alkohol en mindre betydelse, och har bara en inverkan om mannen dricker alkohol vid mer än 10 tillfällen under en vecka.

Rökning

Det är konstaterat med säkerhet att rökning har en negativ effekt på både män och kvinnors fertilitet. Hos kvinnor blir äggstockens funktion negativt påverkad av rökning, även äggledarna och slemhinnorna försämras. Män som röker får en lägre säd kvalitet. Desto mer en kvinna röker, desto större är chansen att hon får vänta en längre tid innan hon lyckas bli gravid.

Risken för att en kvinna behöver vänta mer än 9 månader innan hon blir gravid är 19% för icke-rökare, men 24% för kvinnor som röker 1 till 10 cigaretter per dag, och 30% för kvinnor som röker mer än 10 cigarretter om dagen. Kvinnor röker, men som slutar med att röka under tiden de försöker bli gravida har nästan samma chanser att bli gravida som kvinnor som aldrig rökt tidigare.

Övervikt

Många överviktiga kvinnor har svårt att bli gravida, då hormonsystemet störs av den extra fettvävnaden. Fettvävnad innehåller en mängd hormoner som påverkar menstruationscykeln, och därför är det inte ovanligt att kvinnor med övervikt inte har varken menstruation eller ägglossning, eller att de kommer oregelbundet. Övervikten påverkar både missfall och för komplikationer med graviditeten och födseln.

Kaffe

Flera undersökningar visar att koffein har en påverkan på en kvinnas fertilitet, men endast om hon dricker mer än fem koppar kaffe per dag. Kom ihåg att även te, läsk och energidrycker kan innehålla koffein.

10 tips för att öka din fertilitet

  1. Håll koll på ägglossningen. Du har störst chans till att bli gravid 2 dagar efter ägglossning.
  2. Ha mycket sex
  3. Sluta röka
  4. Dra ner på alkoholen
  5. Försök att hålla ett BMI mellan 18,5 och 25
  6. Läs på om dina mediciner. Det finns läkemedel som försämrar fruktbarheten hos både män och kvinnor.
  7. Drick max 2 koppar kaffe per dag
  8. Dra ner på snabba kolhydrater då de negativt påverkar dina hormoner.
  9. Träna lagom mycket och inte för hårt.
  10. Stressa mindre

Källor:

Kvinnohuset

FOF – Forskning & Framsteg

Relaterede artikler

Läs om de olika typer av preventivmedel der finnsom du undvika oönskad graviditet eller riskera att få en könssjukdom - Allt du behöver veta finns här

Läs mer

Varför är folsyra viktigt vid graviditet? Vad är ditt dagliga behov för folinsyra? Och vilken mad innehåller folinsyra? Få svar på detta och mycket mer i den här artikeln om folinsyra.

Läs mer

Få en överblick på alla de viktiga vitaminerna och mineralerna som du ska inta om ni prövar att få barn – Läs mer och bli gravid snabbare

Läs mer

För att bli gravid är det viktigt att du vet lite kring din ägglossning. Vissa tecken kan ge dig information om ägglossningen är på gång, andra tecken kan bekräfta att ägglossningen har skett.

Läs mer

Tillbaka till Alla artiklar