meny
Artikler om fertilitet | Produktartiklar

Hör barnets hjärtljud från vecka 12 med en babymonitor

En babymonitor ger dig möjligheten att lyssna till ditt barns hjärtslag långt innan barnet kommit till världen.

Babyplan Ultraljudsmonitor

Från och med vecka 12 eller 16, beroende på vilken babymonitor du väljer, kan du vanligtvis höra barnets hjärtljud med hjälp av en babymonitor av hög kvalitet. Billiga-tester.se har ett brett utbud av högkvalitativa babymonitors som kan hjälpa er få en fantastisk upplevelse. Med en prisvärd babymonitor kan hela familjen få en nära kontakt till den nya familjemedlemmen, och ni kan dela er glädje och förväntan tillsammans.

Hur mäter jag barnets hjärtfrekvens?

En babymonitor är enkel att använda. Med hjälp av en doppler som hålls mot magen som sänder ut reflekterande ljudvågor kan babymonitorn mäta barnets hjärtljud som förstärks genom de medföljande hörlurarna. När du mäter barnets hjärtfrekvens så mäter du under 15 alternativt 30 sekunder, och utifrån det räknar du ut ett snitt på slag per minut. Detta värde ger ingen helhetsbild av barnets hälsa, utan get endast hur barnet har det i denna stund.

När hjärtfrekvensen mäts är det mycket som pågår samtidigt runt barnet och det är ofta mycket klämmande och kännande på magen, vilket kan irritera och stressa barnet, vilket resulterar i en högre hjärtfrekvens. Det kan vara svårt att hitta barnets hjärtslag, då det beror på faktorer som barnets placering och eventuell övervikt hos modern. Om pulsen är onormalt hög är det vanligt att ni råkar få in mammans puls.

Barnet hjärtfrekvens

Fostrets hjärta börjar slå i den femte veckan, och under de första veckorna med hjärtslag slår det lilla hjärtat med ca 80 slag i minuten. För varje vecka ökar hjärtfrekvensen med ca 3 hjärtslag per dag fram till vecka 9, då hjärtfrekvensen liggen runt 120 till 150 slag i minuten, vilket är vanligt för resten av graviditeten. Även om antal hjärtslaf inte ökar mellan vecka 9 och vecka 12 eller 16, är de för svaga för att kunna mäts innan dess. Hjärtslagen kan gå upp över 160 och under 100 i kortare perioder då barnet sover eller är mycket aktivt, detta är inget farligt.

Våra priser är alltid bland de bästa på marknaden och er babymonitor levereras alltid med batterier, redo att användas. Du kan snabbt och enkelt beställa en prisvärd babymonitor online, och gör du din beställning innan kl. 17:30 skickar vi den fraktfritt till dig samma dag.

Källor:

Babymonitor

Relaterede artikler

Lär dig allt om graviditetstester här - Vi ger dig en fullständig översyn av de olika typerna av graviditetstest

Läs mer

tt digitalt graviditetstest är den senaste produkten på marknaden för graviditetstest, de är utformade med en display där resultatet – Gravid eller inte gravid – visas tydligt. Detta betyder att du inte längre behöver tvivla på resultatet, som man ibland kan göra med graviditets test som inte är digitala.

Läs mer

Hur avläser man ett ägglossningstest? Om du har erfarenhet av graviditetstest är det inte alls samma resultat du letar efter när du läser ett ägglossningstest.

Läs mer

För de flesta graviditetstest rekommenderas att man testar tidigast från den dag som menstruationen väntas. Testar du tidigare, kanske det inte har hunnits producera så mycket graviditetshormon (hCG) som testet behöver för att visa ett positivt resultat.

Läs mer

Tillbaka till Alla artiklar