meny
Artikler om fertilitet | Produktartiklar

Hör barnets hjärtljud från vecka 12 med en babymonitor

En babymonitor ger dig möjligheten att lyssna till ditt barns hjärtslag långt innan barnet kommit till världen.

Babyplan Ultraljudsmonitor

Från och med vecka 12 eller 16, beroende på vilken babymonitor du väljer, kan du vanligtvis höra barnets hjärtljud med hjälp av en babymonitor av hög kvalitet. Billiga-tester.se har ett brett utbud av högkvalitativa babymonitors som kan hjälpa er få en fantastisk upplevelse. Med en prisvärd babymonitor kan hela familjen få en nära kontakt till den nya familjemedlemmen, och ni kan dela er glädje och förväntan tillsammans.

Hur mäter jag barnets hjärtfrekvens?

En babymonitor är enkel att använda. Med hjälp av en doppler som hålls mot magen som sänder ut reflekterande ljudvågor kan babymonitorn mäta barnets hjärtljud som förstärks genom de medföljande hörlurarna. När du mäter barnets hjärtfrekvens så mäter du under 15 alternativt 30 sekunder, och utifrån det räknar du ut ett snitt på slag per minut. Detta värde ger ingen helhetsbild av barnets hälsa, utan get endast hur barnet har det i denna stund.

När hjärtfrekvensen mäts är det mycket som pågår samtidigt runt barnet och det är ofta mycket klämmande och kännande på magen, vilket kan irritera och stressa barnet, vilket resulterar i en högre hjärtfrekvens. Det kan vara svårt att hitta barnets hjärtslag, då det beror på faktorer som barnets placering och eventuell övervikt hos modern. Om pulsen är onormalt hög är det vanligt att ni råkar få in mammans puls.

Barnet hjärtfrekvens

Fostrets hjärta börjar slå i den femte veckan, och under de första veckorna med hjärtslag slår det lilla hjärtat med ca 80 slag i minuten. För varje vecka ökar hjärtfrekvensen med ca 3 hjärtslag per dag fram till vecka 9, då hjärtfrekvensen liggen runt 120 till 150 slag i minuten, vilket är vanligt för resten av graviditeten. Även om antal hjärtslaf inte ökar mellan vecka 9 och vecka 12 eller 16, är de för svaga för att kunna mäts innan dess. Hjärtslagen kan gå upp över 160 och under 100 i kortare perioder då barnet sover eller är mycket aktivt, detta är inget farligt.

Våra priser är alltid bland de bästa på marknaden och er babymonitor levereras alltid med batterier, redo att användas. Du kan snabbt och enkelt beställa en prisvärd babymonitor online, och gör du din beställning innan kl. 17:30 skickar vi den fraktfritt till dig samma dag.

Källor:

Babymonitor

Relaterede artikler

Ett ämne som vår kundservice ofta får frågor om är det här med ”spökstreck” på graviditetstest och felaktiga/falska resultat. I den här artikeln kan du läsa om vad de möjliga orsaker till felaktiga/falska resultat.

Läs mer

Ett digitalt ägglossningstest är ett av de nya alternativen på marknaden som gör det ännu mer enkelt, hygieniskt och säkert för kvinnan att testa därhemma samt ta reda på när ägglossningen är.

Läs mer

Många kvinnor går med torra slemhinnor och lider i stillhet, men det finns hjälp att få. Läs den här artikeln och se hur du kan få det bättre.

Läs mer

Clearblue är marknadens största tillverkare av både graviditetstest och ägglossningstest och har över 30 års erfarenhet inom fertilitet - Läs mer om våra Clearblue produkter här!

Läs mer

Tillbaka till Alla artiklar