meny
Artikler om fertilitet | Produktartiklar

Clearblue graviditetstest och ägglossningstest

Clearblue är en av marknadens största och mest kända tillverkare av både graviditetstest och ägglossningstest och har över 30 års erfarenhet inom fertilitet. Många kvinnor tror att de måste göra ett urinprov hos läkare för att kunna säkerställa en graviditet, men Clearblues graviditetstest ger dig ett snabbt svar med 99% säkerhet inom ett par minuter, och är lika säkert som de graviditetstest som du gör hos en läkare.

Clearblue graviditetstest ger dig ett snabbt och pålitligt svar

Clearblue graviditetstest ger dig ett snabbt och pålitligt svar

Clearblue graviditetstest ger dig ett snabbt och pålitligt svar om du är gravid eller inte, och Clearblue ägglossningstest hjälper dig bli gravid genom att visa vilken dag du har störst chans att bli gravid.

Graviditetstestet kan först ge ett resultat ca 9 dagar efter samlag, och vanligtvis har kvinnor ägglossning 14 dagar innan den första mensdagen.

Billiga-tester.se har både ett brett och billigt utbud av graviditetstest från Clearblue.
Clearblues graviditetstest har en hög känslighet och ger dig svar inom 2 minuter, och kan ge svar redan 4 dagar innan förväntad menstruation. Alla graviditetstest från Clearblue mäter mängden av hCG hormon i urinet för att få ett så korrekt resultat som möjligt. HCG hormonet är det hormon som fostret sänder ut till modern för att pausa menstruationscykeln, och är ett hormon vars nivå stiger snabbt under de 12 första veckorna, vilket gör det till den säkraste metoden för att avgöra om en kvinna är gravid.

Hur säkra är Clearblue graviditetstest?

Clearblue är världens mest sålda graviditetstest, och kan med 99% säkerhet visa om du är gravid från och med den dagen du förväntas ha din mens, men det är så känsligt att det kan användas redan fyra dagar innan mensen är beräknad att ankomma. Visar graviditetstestet ”Inte gravid” dagar före beräknad ankomst av menstruation, finns det fortfarande en chans för graviditet. Detta beror på att kvinnan kan ha mycket låga värden av hCG innan menstruationen, och bör därför göra ett nytt graviditetstest efter beräknad ankomst av mens.

 Clearblue Early graviditetstest som kan användas ännu tidigare än ett vanligt graviditetstest

Clearblue Early graviditetstest som kan användas ännu tidigare än ett vanligt graviditetstest

Clearblue har även ett graviditetstest för dem som inte har tålamodet att vänta på att få kunna ta ett vanligt graviditetstest, och har därför lanserat Clearblue Early graviditetstest som kan användas ännu tidigare än ett vanligt graviditetstest. Det finns studier som visar att en av fyra kvinnor läser av graviditetstest fel, och därför har Clearblue skapat digitala graviditetstest, som inte lämnar utrymme för tvivel, utan visar på en tydlig display om du är gravid eller inte. De har även lanserat ett digital graviditetstest med en smart nedräkning som hjälper dig räkna ner till när du får resultatet. Vill du även veta vilken vecka i din graviditet du är finns Clearblues digitala graviditetstest med veckoindikator som på den stora och tydliga displayen visar antalet veckor sedan befruktning med antingen 1-2, 2-3 eller 3+.

Clearblue’s graviditetstest är utmärkta då de:

  • Kan med 99% säkerhet avgöra om kvinnan är gravid eller inte inom ett par minuter samma dag som den förväntade menstruationens första dag och är därför lika säkert som en läkares test.
  • Är känsligt nog till att upptäcka en graviditet upp till 4 dagar innan förväntad menstruation, alltså fem dagar före än om du skulle ta ett test på din förväntade menstruations första dag.
  • Är enkelt och smidigt att använda

Källor:

Ladda ner bruksanvisningen Clearblue Graviditetstest

Relaterede artikler

Lär dig allt om graviditetstester här - Vi ger dig en fullständig översyn av de olika typerna av graviditetstest

Läs mer

Går du och drömmer om att bli gravid, men det har inte hänt än? Då finns det lyckligtvis hjälp att få! Den nya Eveline Ovulation test ger dig nämligen besked med stor precision om när det är lättast för dig att göra drömmen om familjetillökning till verklighet.

Läs mer

Världens första graviditetstest var en groda, men det behöver inte vara så komplicerat att ta reda på om du är gravid. Läs mer om våra olika graviditetstester.

Läs mer

Clearblue Fertilitetsmonitor har visats i TV-reklam på TV4 och Kanal 5, vilket har medfört ett mycket stort intresse. Det har därför kommit många frågor om Clearblue Fertilitetsmonitor från våra kunder. Här nedanför har vi samlat några av de vanligaste frågorna med tillhörande svar.

Läs mer

Tillbaka till Alla artiklar