meny
HomeArtiklar om fertilitetFunderar du på att bli gravid genom inseminering?

Funderar du på att bli gravid genom inseminering?

I hjärtat av Köpehamn ligger StorkKlinik, som har som målsättning att ge alla kvinnoren möjligheten till en graviditet, oavsett förutsättningar. Kliniken erbjuder alla slags fertilitetsbehandlingar; både naturlig och hormon stimulerad insemination, äggdonation, IVF, ICSI, TESA, blastocyst odling och äggfrysning. Kliniken öppnade 1999 av Nina Stork och har sedan dess inseminerat tusentals kvinnor från hela Skandinavien.

Kliniken är öppen alla dagar av året, och har ingen väntetid för fertilitetsbehandlingar. Stork Klinik värdesätter en personlig och nära kontakt med patienter, och ger därför varje patient ett team av kontaktpersoner, en läkare, en sjuksköterska/barnmorska och en sekreterare. Kontaktteamet följer patiensens behandling och finns alltid till hands för att svara på frågor under hela behandlingen.

Hur fungerar inseminering?

En insemination hos Stork Kliniken börjar alltid med ett samtal där patienten tillsammans med sitt kontakt team går igenom frågor och funderingar kring insemination, och där kliniken lär känna patienten för att försäkra sig om att kvinnan är både fysisk och psykisk förbered för en graviditet. Samtalet handlar om patienten och dess situation, och målet är att stötta patienten för att kunna göra det bästa beslutet för just denna patient och dess situation. Stork Kliniken tar aldrig ett beslut, utan hjälper patienten välja det alternativ som passar bäst utifrån situation och de förutsättningar som finns angående livsstil, familjebakgrund och vart i livet kvinna är. Kliniken värderar kvinnans chans till att gli gravid, och går igenom vad som kan göras och tänka på för att öka chanserna till en lyckad graviditet.

Under timmarna före inseminationen ser kliniken till att donator säden är redo genom att rensa ut bakterier, döda sädesceller och manligt könshormon, för att se till att endast de snabbast simmande sädescellerna kommer till livmodern. Själva inseminationen går på ett ögonblick, men då det kan kännas som en stor dag med många känslor och förväntningar är det viktigt att låta inseminationen ta sin tid. Stork Kliniken värdesätter att patienten känner sig trygg och bekväm från första stund, och avsätter extra tid vid inseminationen för att patienten och eventuell partner ska kunna slappna av efter inseminationen i en mysig atmosfär.

Det är viktigt att du känner din kropp innan inseminering

För att kunna göra en insemination är det viktigt för kliniken att veta när kvinnan har ägglossning, och rekommenderar därför att använda ägglossningstest för att fastställa den exakta dagen för ägglossning för att veta när insemineringen ska ske för störst chans till en lyckad graviditet. Billiga-tester.se erbjuder ett brett utbud av billiga ägglossningstest av hög kvalitet, så som ägglossningssticka, ägglossningsstav och digitala ägglossningstest.

Beställer du innan kl. 17: 30 på vardagar och innan 14:00 på söndagar kan din order normalt sändas från vårt lager samma dag.

Källor:

StorkKliniken i Köpenhamn

Frågor och svar om befruktning

 

Mest lästa artiklarna

Vilka graviditetstecken kommer tidigt I graviditeten och vilka graviditetstecken kommer först och är de vanligaste. Vi ger dig svaren på dina frågor.

Läs mer

Ett ämne som vår kundservice ofta får frågor om är det här med ”spökstreck” på graviditetstest och felaktiga/falska resultat. I den här artikeln kan du läsa om vad de möjliga orsaker till felaktiga/falska resultat.

Läs mer

Om du försöker bli gravid har du säkerligen också funderat på när ett graviditetstest tidigast kan bli positivt efter det att du haft din ägglossning. 

Läs mer

hCG (Human Chronic Gonadoptroption) är hormonet som graviditetstest mäter för att avgöra om du är gravid eller ej. Läs allt om hur hormonet fungerar & hur det påverkar dig

Läs mer