meny
Artikler om fertilitet | Nyheter om fertilitet

Släpp taget på din stress – öka chanserna för att bli gravid

I en nyligen utförd studie (Rapport-Hubschman et al., Fertility & Sterility Oct 2009), fann man att kvinnor som hanterade sin infertilitet genom mental avkoppling och få dem att släppa taget på sin stress fick en märkbart högre graviditetsfrekvens.

Studien visar att det bästa sättet att bli av med stress var genom meditativ träning.

Många ofruktbara kvinnor planlägger i stort sett allt runt det faktum att de gärna vill bli gravida. Det kan handla om allt från vilken tidpunkt som är bäst för att ha samlag till vad som kan ätas och inte ätas.

Självklart kan det vara en fördel att lära sin känna sin kropp och säkra att sädescellerna är där de ska vara på den rätta tidpunkten. Men om man i detalj planlägger allt i sitt dagliga liv och det enda målet är att bli gravid så är det inte bra.

Det kan därför vara en bra ide att lära sig hantera sin stress och slappna av. Några gånger kan det också finnas behov för att få professionell hjälp för att uppnå resultat.

All information ovanför är taget från ett nyhetsbrev skrivet av INGfertility; producent av bland annat Pre-Seed®.

Pre-Seed® är en pH-balanserad glidkräm som är utvecklad för att stimulera den fertila slemhinnan och tillför fukt utan att skada sädescellerna. Pre-Seed® är kliniskt testad och rekommenderas av läkare.

Köp Pre-Seed här:

Relaterede artikler

Rökning, för mycket socker och under- eller övervikt är alla saker som kan göra det svårare för dig att bli gravid.

Läs mer

Vilka graviditetstecken kommer tidigt I graviditeten och vilka graviditetstecken kommer först och är de vanligaste. Vi ger dig svaren på dina frågor.

Läs mer

Enligt en ny norsk studie på att folsyra inte bara minskar risken för att barnet föds med neuralrörsdefekter (t.ex. ryggmärgsbråck), utan även att folsyra dramatiskt minskar risken för autism.

Läs mer

Sverige upplever i dessa tider ett stadigt växande problem med fertiliteten. Det uppskattas att 12-15% av befolkningen i loppet av sitt liv har problem med att bli gravida på naturligt vis inom ett år. Orsakerna är bl.a. skadade äggledare, dålig spermakvalitet och ett lågt progesteronnivå. Läkarvetenskapen har dock tagit jättekliv under senare år, och som […]

Läs mer

Tillbaka till Alla artiklar