Senast uppdaterad, 22 Oktober 2018

Torra slemhinnor och glidmedel - en bra kombination

De flesta tar människans kropp och dess många dagliga funktioner som en självklarhet, ända till man står med ett problem där en eller flera av dessa funktioner felar av någon orsak.

Det upplever kvinnor över hela världen som har svårt att producera tillräckligt med fukt i underlivet, närmare bestämt i slidan, och där sexlivet blir lidande. Om kvinnan har torra slemhinnor kan hon t.ex. ha svårt att producera tillräckligt med vätska för att kunna genomföra ett samlag utan obehag.

Och det kan i hög grad bli problematisk för kvinnans känslo- och sexliv genom hela livet.

Det vill säga om hon inte får hjälp.

De flesta tänker säkert; nä, men det är ju bara kvinnor i övergångsåldern som upplever det här problemet, men tro mig; det är bara hälften av kvinnor med det här problemet som har kommit i övergångsåldern.

Köp Babyplan Tidigt Graviditetstest här

Faktiskt är det normalt att man flera gånger under livet kan uppleva att underlivet liksom inte producerar tillräckligt med fukt av sig självt, och att man behöver lite extra hjälp utifrån – t.ex. i form av ett glidmedel under samlag.

 

Varför får man torra slemhinnor?

Det kan finnas många orsaker till att problemet uppstår, men kvinnans hormoner är ofta den största syndabocken.

De flesta vet att kvinnans hormoner kommer ur balans när kvinnan går in i övergångsåldern, och därmed inte längre kan bli gravid.

Men en graviditet, eller tiden efter en förlossning kan vara orsak till att kvinnan dagligen får slåss med klåda, brännande känsla och att det blir utmaningar i förhållande till samlivet när samlag blir allt svårare att genomföra.

Och många av de här kvinnorna lider dessvärre i stillhet, även om statistiken visar att upp mot hela 85 % av kvinnorna hade kunnat få avhjälpt sina symptom, och därmed få det bättre.

 

När samlaget blir till obehag i stället för njutning

Kvinnor med torra slemhinnor ställer sig ofta frågan varför de inte längre tycker att sex med partnern är så skönt som tidigare.

De kan börja tvivla på om de rent faktiskt har lust att ha sex, och om det är därför som slidan reagerar med minimalt med vätska och att det i det närmaste kan kännas som om hela underlivet desperat sluter sig och samlag knappt kan genomföras.

Och som kvinna ska du så klart vara uppmärksam på att det kan vara bristen på lust som är med till att förvärra situationen, men det kan lika väl vara omvänt; att dina problem med de torra slemhinnorna innebär att du få mindre och mindre lust att ha samlag.

För många parförhållande är ett väl fungerande regelmässigt sexliv en absolut nödvändighet, så se till att berätta för din partner hur du har det. Berätta ärligt om du har lust att vara med honom och ha härlig sex som alltid, men att du har svårigheter med det pga. underlivet protesterar.

Att din partner får veta att det inte beror på brist på lust till honom som person och man, kan medverka till en bättre förståelse för varför du inte längre är ”så villig” som tidigare när han lägger upp till romantisk intim och sexuell samvaro.

Tänk också på att det finns så många andra sätt att vara tillsammans sexuellt på, utöver att något ska föras in i din slida – själva penetrationen/samlaget – och njuta den sköna närvaron man kan ha när två människor är intima.

Och överväg att boka en tid hos läkare, så att du kan ta reda på orsaken bakom problematiken.

 

Vad kan man själv göra om man har torra slemhinnor?

Som tur är finns det mycken hjälp att få om du har hamnat i den här onda cirkeln, och en av lösningarna kan vara att använda ett glidmedel – ev. köpa en för dagligt bruk, och en som du använder till de intima stunderna med dig själv och/eller tillsammans med din partner.

Det är viktigt att det glidmedel du väljer är utan parfym och skadliga ämnen som kan göra problemet värre än det redan är – och det är dessvärre inte så många produkter att välja mellan när det gäller ett glidmedel som ska användas dagligen.

Men det viktigaste är inte heller hur många produkter som det finns på marknaden, bara att det som minimum finns en enda som hjälper dig.

Det bästa som jag kan rekommendera till dig är YES, som är det enda – ja, du läste rätt, det enda – certifierade glidmedlet i världen som är godkänt för det här ändamålet.

 

Glidmedel på många sätt – tub eller applikator

De flesta tänker på glidmedel som en produkt som man köper på apoteket, och där man kan välja om det ska vara vatten- eller oljebaserat.

Men glidmedel fås inte längre bara i tub, en del av produkterna kan också fås med s.k. applikatorer, antingen är de redan fyllda med en passande mängd, eller också har du själv möjlighet att fylla dem med den mängd du önskar.

Om du inte har hört ordet applikator tidigare, vill jag bara helt kort förklara vad det är och hur det fungerar.

Betydelsen av ordet kan ungefär översättas till ”lägga till, ”använda”. En applikator kan t.ex. vara ett instrument som används för att tillföra ett läkemedel, t.ex. ett stolpiller i en patients kropp.

Men även om ordet kan låta underligt, och man inte hör det använt så ofta, så kan kvinnor lära känna ordet många gånger i sitt liv – t.ex. när de får sin menstruation och ska föra in en tampong i slidan.

Glidmedel kan användas genom att föra in den med glidmedel fyllda applikatorn i slidan. Ibland är applikatorn fylld när du får den och liknar en liten tub, andra gånger kan man själv välja att fylla den.

 

När torra slemhinnor och en önskan om en baby sker samtidigt

Om man som kvinna både lider av torra slemhinnor, och samtidigt också gärna vill bli gravid, blir utmaningarna genast lite större – eller det har i alla varit i många år innan några företag äntligen fick upp ögonen för problematiken.

Lite fakta:

Många glidmedel innehåller vissa ingredienser som dödar spermierna, och om ett sådant glidmedel används under samlag, ja då kan vi väl logiskt sett se att sannolikheten för att kvinnan blir gravid är något mindre än utan glidmedel över huvud taget.

I vissa kliniska studier som har gjorts visar resultaten, att även glidmedel utan spermiedödande ingredienser bildar en sorts barriär för spermierna som kan göra det svårt för dem att röra sig ordentligt, och därmed få möjlighet för att kunna befrukta ägget.

Det är ju inte heller så bra, när man så gärna önskar sig en baby.

 

Glidmedel som ökar chansen för att bli gravid

Lyckligtvis har flera företag antagit utmaningen och forskat i hur man kan utveckla en produkt som kan ge kvinnan ökad fuktighet i slidan under samlag OCH som hjälper spermierna att nå sitt mål.

Och det bästa är att dessa företag fann en lösning på problemet. Flera glidmedel som har utvecklats för kvinnor som gärna vill bli gravida har kommit ut på marknaden under de senaste 5 åren.

Ett av de mer kända märkena är Pre-Seed, medan märket Conceive +Plus först nu har nått till Sverige.

Och med den stora hjälp som detta glidmedel har gett runt om i världen, så att till och med läkare och fertilitetskliniker rekommenderar det till kvinnor som önskar graviditet, OCH att FDA i USA har godkänt den, så är den i allra högsta grad värd att nämnas i den här artikeln.

För glidmedlet löser inte bara problemet för kvinnor med torra slemhinnor så att de bättre kan njuta av att ha sex med sin partner, det kan faktiskt också hjälpa dem till att få sin önskar om en baby uppfyllt.

Är du en av de kvinnor som känner igen dig själv och/eller har den här problematiken, så ta en titt på produkten, jag hoppas att du också kan få hjälp till att njuta av livet lite mer.

 

Vad kan man som kvinna göra om man har torra slemhinnor?

Men tillbaka till vår största utmaning – de torra slemhinnorna. Vet du vad du själv kan göra för att minska att problemet uppstår, eller kanske blir värre?

Först och främst är det viktigt att du hittar orsaken till att ditt underliv inte producerar den fukt du önskar, och jag kan inte understryka nog – har du torra slemhinnor kan du vara en av de 85 % av alla kvinnor som faktiskt kan få hjälp till att göra något åt det.

Men det kräver att du tar reda på varför problemet finns, så fundera över om du inte skulle ringa din läkare, som åtminstone kan utesluta vissa orsaker som svampinfektion eller liknande som relativt snabbt kan behandlas.

Goda råd:

 • När du tvättar dig själv nedtill, så använd aldrig tvål direkt i slidöppningen.
 • Duschar du, så undvik att skölja med vatten direkt upp i slidan.
 • Använd bara badolja i vattnet när du badar.
 • Använd ditt sunda förnuft, och låt bli att gå på de gamla husmorstipsen som att skölja slidan med ättika. Om du ändå beslutar dig för att prova det eller något liknande, så prata med din läkare om det.

  Du har ju alla möjligheter när du ändå ska till läkaren för att ta reda på orsaken till att symptomen uppstått i första hand.
 • Sov utan trosor om natten, eller använd åtminstone trosor gjorda av bomull.
 • Undvik tamponger när du har din menstruation. De torkar samtidigt ut slidan.
 • Tvätta dina trosor UTAN sköljmedel och ANVÄND tvättmedel utan parfym.
 • Börja med knipövningar, det kan öka blodcirkulationen i underlivet.

 

Jag hoppas att den här artikeln har hjälpt dig med att förstå, att du inte är ensam om att ha problem med torra slemhinnor, men att det också finns hjälp att få för de flesta.

Tveka inte med att kontakta läkare för att ta reda på orsaken, det finns ingen orsak till att lida i stillhet, det gör inte problemet och irritationen mindre i vardagen – tvärtom.

Köp Babyplan Tidigt Graviditetstest här


Paketerbjudanden i November

Relaterade artiklar

Folsyra kan minska risken för för tidig födsel

Folsyra, folat eller folinsyra, ibland även kallat vitamin B9, är en viktig faktor för tillväxt och stimulerar produktionen av mjölk hos gravida och påverkar hud och matspjälkning på ett gynnsamt sätt. Läs mer

Alt du skal vide om graviditet og graviditetstest

De graviditetshormon som heter hCG (humant Choriongonadotropin). hCG börjar produceras av det befruktade ägget efter att det har fäst i livmoderväggen; normalt ca. 6-10 dagar efter befruktningen. I en normal graviditet ökar hCG-nivån snabbt under graviditetens första tredjedel, och fördubblas ca. var tredje dag. Maximal hCG-nivå uppnås normalt i vecka 7-12, där en typisk nivå ligger på upp mot 200.000 mIU/ml. Läs mer

Vilka symptom kan man ha när man är gravid?

Några gravida vet redan att de är gravida innan graviditetstesten blir positiv, och innan de får symptom på graviditet. Andra gravida får symptom först senare. Läs mer

Marknadskontroll av graviditetstester

Läkemedelsverket har under våren -08 utfört en marknadskontroll på graviditetstester sålda via svenska nätbutiker. Läs mer

Släpp taget på din stress – öka chanserna för att bli gravid

I en nyligen utförd studie (Rapport-Hubschman et al., Fertility & Sterility Oct 2009), fann man att kvinnor som hanterade sin infertilitet genom mental avkoppling och genom att ’släppa taget’ om sin stress, fick en märkbart högre graviditetsfrekvens. Läs mer

Clearblue Fertilitetsmonitor – Frågor & Svar

Clearblue Fertilitetsmonitor har visats i TV-reklam på TV4 och Kanal 5, vilket har medfört ett mycket stort intresse. Det har därför kommit många frågor om Clearblue Fertilitetsmonitor från våra kunder. Här nedanför har vi samlat några av de vanligaste frågorna med tillhörande svar. Läs mer

Tecken på ägglossning – typiska symptom på ägglossning

För att bli gravid är det viktigt att du vet lite kring din ägglossning. Vissa tecken kan ge dig information om ägglossningen är på gång, andra tecken kan bekräfta att ägglossningen har skett. Läs mer

När kan man bli gravid?

Många kvinnor vill bilda familj, föra generna vidare och gå från att vara två till tre - De vill bli gravida. Men när kan man bli gravid? Läs mer

Endometrios och fertilitet

Endometrios är en kronisk sjukdom som drabbar var tionde kvinna i Sverige. Läs mer om symptomen, hur den påverkar kvinnans fertilitet och hur endometrios behandlas här Läs mer

Nytt om Pre-Seed!

Två nyligen utförda studier på Pre-Seed visar att Pre-Seed är det enda glidmedlet som inte skadar spermierna. Den ena studien* syftade till att utvärdera spermiernas möjlighet att befrukta och understödja normal utveckling av embryot, efter kontakt med ett flertal glidmedel för imtimbruk. Läs mer

Går du i graviditetstankar?

Kanske har du då en massa obesvarade frågor om cykler, ägglossning, graviditet och testning, och behöver bra och lättförståelig information. Läs mer

Hur kan man förbättra mäns sädkvalitet?

Svenska män har en sämre sädkvalitet än män i andra länder. I artikeln kan du läsa inom vilka områden mannen kan påverka, för att förbättra sin sädkvalitet. Läs mer

Kan man amma när man druckit alkohol?

I råden sägs att det inte finns någon medicinsk risk med att dricka ett till två glas vin, en till två gånger i veckan för ammande kvinnor (nolltolerans gäller dock fortfarande under graviditeten). Läs mer

Folsyra minskar risken för autism

Enligt en ny norsk studie på att folsyra inte bara minskar risken för att barnet föds med neuralrörsdefekter (t.ex. ryggmärgsbråck), utan även att folsyra dramatiskt minskar risken för autism. Läs mer

Proteiner förklaring till kvinnors fallande fertilitet?

Skotska forskare menar att de har hittat orsaken till varför kvinnors möjlighet att bli gravid minskas med stigande ålder. forskare tror att det är ett protein, sk. cohesiner, som påverkar. Läs mer

Behöver du folsyra?

Kanske försöker du bli gravid, eller så är du redan gravid. Men har du tänkt på att du kan behöva ett extra tillskott av folsyra? Läs mer

Hur lång tid tar det innan jag blir gravid?

Hur lång tid det tar för dig att bli gravid är beroende på många faktorer. I den här artikeln kan du läsa hur lång tid det i snitt tar att bli gravid. Läs mer

Babyplan GraviGum – Tugga dig till ett pålitligt svar om du är gravid!

Läs mer

Därför ska du äta folsyra före och under din graviditet

Har du folsyrebrist under graviditeten kan din baby få ryggmärgsbråck. Läs här hur mycket folsyra du behöver och hur du kan förebygga innan du blir gravid. Läs mer

Lär känna de första gravidtetstecknen och ta ett test

Vilka graviditetstecken kommer tidigt I graviditeten och vilka graviditetstecken kommer först och är de vanligaste. Vi ger dig svaren på dina frågor. Läs mer

Svenska mäns spermiekvalitet är stabil

Mäns spermiekvalitet kan vara den avgörande faktorn om kvinnan blir gravid eller ej. Är mannens spermiekvalitet bara lite nedsatt kan det påverka en önskan om graviditet. Läs mer

Så blir du snabbare gravid - se över din livsstil

Många saker i din vardag och i din livsstil kan påverka möjligheten för att du kan bli gravid. I den här artikeln kan du läsa vilka saker du ska vara uppmärksam på. Läs mer

Guide till spermiekvalitetstest

Få överblick över 4 självtest för att mäta spermiekvalitet, och gör valet av det rätta testet lättare Läs mer

Fråga en expert i fertilitet

Nu kan du få ett personligt svar på dina frågor, och rådgivning från en fertilitetsexpert snabbt och lätt. Vi vet att det gör skillnad. Läs mer

Vitamin B12 ökar antalet röda blodceller hos kvinnor.

När du är gravid är det viktikt at du får i dig vitaminer som kroppen inte själv kan producera - Läs mer om hur du får i dig de viktiga B vitaminer här. Läs mer

Graviditet - Allt du behöver veta om att vara gravid

Läs mer

Dålig spermiekvalitet är svårt att prata om

Orolig för att du har dålig spermiekvalitet? Läs mer om de olika möjligheter för att lösa dålig spermiekvalitet och hur fertilitetsbehandling kan hjälpa. Läs mer

3 fakta du bör känna till när du försöker att bli gravid

Rökning, för mycket socker och under- eller övervikt är alla saker som kan göra det svårare för dig att bli gravid.
Läs mer

Akut p-piller och dagen efter-piller

Många kvinnor använder varje år ett såkallat akut p-piller när de inte vill ha en oönskad graviditet. De flesta använder dagen efter-piller som man kan köpa på det lokala apoteket utan att behöva ett recept. Läs här om dagen efter-piller och dess effekt Läs mer

Vitaminer och mineraler är extra viktiga när du vill bli gravid

Få en överblick på alla de viktiga vitaminerna och mineralerna som du ska inta om ni prövar att få barn – Läs mer och bli gravid snabbare Läs mer

Selen förbättrar fertiliteten hos både män och kvinnor

Forskare har fått mer och mer fokus på bl.a. vitaminer och mineraler hos både män och kvinnor för att ta reda på vad det betyder för fertiliteten i sin helhet. Selen är bara ett av många ämnen som blir undersökt närmare. Läs mer

Gravid – Beräkna förlossningsdagen och följ din graviditet

Läs mer

Känner du när du har ägglossning

Om du försöker bli gravid kan det vara en fördel att veta när din ägglossning sker, eftersom det är då du är som mest fruktbar. Få här 3 metoder för att påvisa eller beräkna ägglossning. Läs mer

Vad sker i kvinnans kropp runt ägglossningstiden?

Här kan du läsa vad som händer i din kropp när du har en ägglossningscykel som inte slutar med att du blir gravid? Läs mer

3 helt vanliga frågor om graviditet

Det uppstår många frågor när du försöker bli gravid. Vi har samlat de 3 vanligaste frågorna om graviditet, och ger dig svaren nu. Läs mer

5 råd till dig som gärna vill bli gravid

Ni vill gärna ha ett barn, men vad bör du egentligen tänka på? Vi har samlat 5 råd till dig er som gärna vill bli gravid – PLUS förklaringen varför!
Läs mer

Kan stress påverka ens chanser för att bli gravid?

Forskning tyder på att det kan bli svårare att bli gravid om du är stressad. Därför har vi samlat 4 mindfulnessövningar till dig som försöker bli gravid (och kanske är de bra för andra som du känner)? Läs mer

Att motta graviditets- och ägglossningstester vintertid

Många av våra kunder ställer frågan; Tål testerna att ligga utomhus i t.ex. brevlåda när det är minusgrader ute? Få svar här Läs mer

PCO och graviditet

PCO är en hormonstörning sjukdom som drabbar 10% av kvinnorna i Sverige. Läs mer om symptomen, hur den påverkar kvinnans fertilitet och hur PCO behandlas här Läs mer

Drastisk nedgång av spermieantalet hos män

Under de senaste 40 åren har antalet spermier hos män i västvärlden minskat kraftigt – med över 50%! Detta visar en ny studie publicerad i Human Reproductive Update 2017. Läs mer

Jag är gravid, vad händer nu?

tt positivt graviditetstest följs ofta av millioner av frågor om vad som kommer hända härnäst. Billiga-tester.se har samlat och svarat på de vanligaste frågorna här. Läs mer

Mannens fertilitet – När är man infertil?

Få goda råd och vägledning för hur du själv kan förbättra din fertilitet. Det finns massor av tips, tricks och råd, för att öka mäns fertilitet, läs mer om mäns fertilitet här Läs mer

Vad är folsyra?

Varför är folsyra viktigt vid graviditet? Vad är ditt dagliga behov för folinsyra? Och vilken mad innehåller folinsyra? Få svar på detta och mycket mer i den här artikeln om folinsyra. Läs mer

Ät dig till en graviditet – 7 kostråd för ökad fertilitet

Billiga-tester.se delar med sig av 7 enkla kosttips som leder till ökad fertilitet, och som ser till att kroppen är redo för en graviditet. Läs om de 7 små justeringarna du kan göra i din vardag för att enkelt öka din fertilitet, och chanserna för en graviditet. Läs mer här! Läs mer

Öka chanserna för att bli gravid med Eveline smart fertilitetssystem

Går du och drömmer om att bli gravid, men det har inte hänt än? Då finns det lyckligtvis hjälp att få! Den nya Eveline Ovulation test ger dig nämligen besked med stor precision om när det är lättast för dig att göra drömmen om familjetillökning till verklighet. Läs mer

Behöver du hjälp?

info@Billiga-tester.se

M-F 9-12 + 12.30-15

040 60 60 645


Dina fördelar

 • Kvalitetstester till ett lågt pris
 • Betala med faktura
 • Diskret leverans
 • Vi skickar beställningar 6 dagar i veckan
 • 21 dagars ångerrätt
 • 21 dagars full returrätt
 • Personlig kundservice
 • Testerna är CE-märkta och godkända av FDA

Läs mer här