meny
Artikler om fertilitet | Produktartiklar

Clearblue digital graviditetstest med veckoindikator

I många år har kvinnor över hela världen kunnat ta en graviditetstest därhemma i lugn och ro, och därmed få svar på den stora frågan om de var gravida eller ej.

Clearblue har tagit utvecklingen ett steg längre, och utvecklat en digital graviditetstest, som också ger kvinnor en idé om hur långt gångna de är i sin graviditet redan när de använder graviditetstesten med veckoindikator.

Det är en fråga som många kvinnor funderar över när de för första gången ser att graviditetstesten blir positiv.

Så här fungerar Clearblue digital graviditetstest

Den digitala graviditetstesten med veckoindikator fungerar på så vis, att urinen i den fuktade testen förs vidare upp genom testen, och börjar därefter analyseras, för att se om det finns graviditetshormon (hCG) i urinen.

Medan testet jobbar på kan du se en liten symbol i form av ett timglas i den digitala displayen – det visar att testen har utförts korrekt, och att du snart kan förvänta se resultatet om du är gravid eller ej. Resultatet visas i den digitala displayen.

När testen har analyserat urinen – utifrån nivån av graviditetshormonet (hCG), kommer resultatet snart att visas. På Clearblue digitalt graviditetstest med inbyggt veckoindikator kommer det först att i ren text stå antingen ”gravid” eller ”inte gravid” i den lilla displayen.

Ej testad gravid

En av de absolut bästa sakerna med det här digitala graviditetstestet med veckoindikator, och som många kvinnor är glada för; är att de inte längre behöver stå och fundera på om det verkligen finns ett färgat teststreck som de annars behöver på de flesta icke-digitala graviditetstesterna.

På detta nyutvecklade digitala graviditetstest med veckoindikator behöver man inte längre tvivla på resultatet. Varken för kvinnan som utfört testen, eller för andra som läser texten i displayen.

Clearblue digital graviditetstest ger ett klart och tydligt resultat

Det är nu helt tydligt att se om kvinnan är gravid eller om hon inte är gravid.

Om du har utfört ett Clearblue digitalt graviditetstest och har fått ett positivt resultat (dvs. ser resultatet ”Gravid” i displayen), kan du lugnt vänta i spänning lite till, för att inom några få minuter se tilläggsinformation. Det kan se ut som en av följande bilder.

Clearblue digital graviditetstest ger ett klart och tydligt resultat

Det är viktigt att du är uppmärksam på, att för att kunna få de samma antal graviditetsveckor som din barnmorska/läkare beräknar när du är i kontakt med dem, ska du lägga till 2 veckor till det resultat som står i testens display.

Medicinsk personal använder nämligen din sista menstruations första dag som beräkningsgrund för hur långt gången du är i din graviditet, medan Clearblue digital graviditetstest med veckoindikator ger dig resultatet utifrån när ägget troligen blev befruktat.

Så här avläser du resultatet på ett Clearblue digitalt graviditetstest med veckoindikator

  • Gravid 1-2 innebär att du är 3-4 veckor gången i din graviditet
  • Gravid 2-3 innebär att du är 4-5 veckor gången i din graviditet
  • Gravid 3+ innebär att du är 5+ veckor gången i din graviditet (dvs. mer än 5 veckor gången)

Efter att ha använt det här digitala graviditetstestet med veckoindikator och fått resultatet gravid – har du fått information om – inte bara att du är gravid, men också en ungefärlig beräkning för hur långt gången du troligen är.

Köp ett Clearblue digitalt graviditetstest med veckoindikator, eller se vårt stora online utbud av andra graviditetstester i vår nätbutik.

Källor:
Clearblue – Bruksanvisning

Relaterede artikler

Få överblick över 4 självtest för att mäta spermiekvalitet, och gör valet av det rätta testet lättare

Läs mer

Clearblue är marknadens största tillverkare av både graviditetstest och ägglossningstest och har över 30 års erfarenhet inom fertilitet - Läs mer om våra Clearblue produkter här!

Läs mer

Lär dig allt om graviditetstester här - Vi ger dig en fullständig översyn av de olika typerna av graviditetstest

Läs mer

För de flesta graviditetstest rekommenderas att man testar tidigast från den dag som menstruationen väntas. Testar du tidigare, kanske det inte har hunnits producera så mycket graviditetshormon (hCG) som testet behöver för att visa ett positivt resultat.

Läs mer

Tillbaka till Alla artiklar