meny
Artikler om fertilitet | Produktartiklar

Clearblue Digitalt graviditetstest

Ett digitalt graviditetstest är den senaste produkten på marknaden för graviditetstest, de är utformade med en display där resultatet – Gravid eller inte gravid – visas tydligt.

Detta betyder att du inte längre behöver tvivla på resultatet, som man ibland kan göra med graviditets test som inte är digitala.

Hur fungerar de digitala graviditetstesten från Clearblue?

Ett digitalt graviditetstest fungerar på samma sätt som andra graviditetstest på marknaden.

När kvinnans urin blir upptaget i testet, blir mängden HCG analyserat och beroende på mängden HCG hormon i urinen ger det digitala graviditetstestet ett tydligt svar på displayen – Gravid eller inte gravid.

Du behöver alltså inte längre tvivla över resultatet av ditt graviditetstest – då du inte längre själv behöver avgöra streckens bredd och färg. Detta slipper du helt när du använder det digitala testet.

De digitala graviditetstesten är mycket säkra – mer än 99% – och därför kan du nu få klarhet i om du är gravid eller inte på ett snabbt sätt i framtiden med denna produkt.

På endast 3 minuter får du reda på om du är gravid eller ej.

Clearblue digitala graviditetstest är extremt känsliga, och du kan testa hela 4 dagar före din förväntade menstruations start, men du ska vara uppmärksam på att ju längre du väntar med att ta testet, desto större är sannolikheten för att få ett svar på om du är gravid eller inte.

Sannolikheten för att få ett positivt svar med Clearblue digitala graviditetstester är:

  • 95% om du testar 1 dag före förväntad menstruation
  • 90% om du testar 2 dagar före förväntad menstruation
  • 82% om du testar 3 dagar före förväntad menstruation
  • 51% om du testar 4 dagar före förväntad menstruation

Clearblue Digital graviditetstest med veckoindikator

Clearblue Digitalt graviditetstest

Testet visar om du är gravid och hur långt in i graviditeten du förmodas att vara.

Utvecklingen inom denna digitala produkt har tagit ett stort steg framåt och producenten Clearblue är den enda producent som utvecklat ett digitalt graviditetstest som också har en veckoindikator.

Veckoindikatorn betyder att du inte bara får veta om du är gravid eller ej. Testet analyserar också – utifrån mängden graviditetshormon, HCG, i urinet – hur långt in i graviditeten du förmodas att vara.

Om du är gravid får du först resultatet ”Gravid” visat i displayen – och därefter kommer displayen också visa hur långt gången i graviditeten du förväntas vara, baserat på befruktningstillfället.

För att få antalet veckor du är gången i graviditeten ska du lägga till 2 till talet som visas – visas talet 2-3 i displayen är du alltså 4 till 5 veckor in i din graviditet.

Läs mer om graviditetstest med veckoindikatorer här.

Billiga-tester.se har många fler graviditetstester i webb-shopen, så att vi är säkra på att du kan hitta ett som passar dina behov.
Se hela vårt utbud av billiga och digitala graviditetstest här

Källor:

Ladda ner bruksanvisningen Clearblue Graviditetstest med Veckoindikator

Relaterede artikler

Världens första graviditetstest var en groda, men det behöver inte vara så komplicerat att ta reda på om du är gravid. Läs mer om våra olika graviditetstester.

Läs mer

Många av våra kunder ställer frågan; Tål testerna att ligga utomhus i t.ex. brevlåda när det är minusgrader ute? Få svar här

Läs mer

Clearblue är marknadens största tillverkare av både graviditetstest och ägglossningstest och har över 30 års erfarenhet inom fertilitet - Läs mer om våra Clearblue produkter här!

Läs mer

Clearblue Fertilitetsmonitor har visats i TV-reklam på TV4 och Kanal 5, vilket har medfört ett mycket stort intresse. Det har därför kommit många frågor om Clearblue Fertilitetsmonitor från våra kunder. Här nedanför har vi samlat några av de vanligaste frågorna med tillhörande svar.

Läs mer

Tillbaka till Alla artiklar