meny
Artikler om fertilitet | Nyheter om fertilitet

Släpp taget på din stress – öka chanserna för att bli gravid

I en nyligen utförd studie (Rapport-Hubschman et al., Fertility & Sterility Oct 2009), fann man att kvinnor som hanterade sin infertilitet genom mental avkoppling och få dem att släppa taget på sin stress fick en märkbart högre graviditetsfrekvens.

Studien visar att det bästa sättet att bli av med stress var genom meditativ träning.

Många ofruktbara kvinnor planlägger i stort sett allt runt det faktum att de gärna vill bli gravida. Det kan handla om allt från vilken tidpunkt som är bäst för att ha samlag till vad som kan ätas och inte ätas.

Självklart kan det vara en fördel att lära sin känna sin kropp och säkra att sädescellerna är där de ska vara på den rätta tidpunkten. Men om man i detalj planlägger allt i sitt dagliga liv och det enda målet är att bli gravid så är det inte bra.

Det kan därför vara en bra ide att lära sig hantera sin stress och slappna av. Några gånger kan det också finnas behov för att få professionell hjälp för att uppnå resultat.

All information ovanför är taget från ett nyhetsbrev skrivet av INGfertility; producent av bland annat Pre-Seed®.

Pre-Seed® är en pH-balanserad glidkräm som är utvecklad för att stimulera den fertila slemhinnan och tillför fukt utan att skada sädescellerna. Pre-Seed® är kliniskt testad och rekommenderas av läkare.

Köp Pre-Seed här:

Relaterede artikler

Folsyra, folat eller folinsyra, ibland även kallat vitamin B9, är en viktig faktor för tillväxt och stimulerar produktionen av mjölk hos gravida och påverkar hud och matspjälkning på ett gynnsamt sätt.

Läs mer

Fertilitetsbehandling används mer idag än någonsin tidigare, och varje år blir ca 10% av alla bebisar födda efter att föräldrarna fått någon form av fertilitetsbehandling.

Läs mer

Rökning, för mycket socker och under- eller övervikt är alla saker som kan göra det svårare för dig att bli gravid.

Läs mer

Forskare har fått mer och mer fokus på bl.a. vitaminer och mineraler hos både män och kvinnor för att ta reda på vad det betyder för fertiliteten i sin helhet. Selen är bara ett av många ämnen som blir undersökt närmare.

Läs mer

Tillbaka till Alla artiklar