meny
HomeArtiklar om fertilitetSläpp taget på din stress – öka chanserna för att bli gravid

Släpp taget på din stress – öka chanserna för att bli gravid

I en nyligen utförd studie (Rapport-Hubschman et al., Fertility & Sterility Oct 2009), fann man att kvinnor som hanterade sin infertilitet genom mental avkoppling och få dem att släppa taget på sin stress fick en märkbart högre graviditetsfrekvens.

Studien visar att det bästa sättet att bli av med stress var genom meditativ träning.

Många ofruktbara kvinnor planlägger i stort sett allt runt det faktum att de gärna vill bli gravida. Det kan handla om allt från vilken tidpunkt som är bäst för att ha samlag till vad som kan ätas och inte ätas.

Självklart kan det vara en fördel att lära sin känna sin kropp och säkra att sädescellerna är där de ska vara på den rätta tidpunkten. Men om man i detalj planlägger allt i sitt dagliga liv och det enda målet är att bli gravid så är det inte bra.

Det kan därför vara en bra ide att lära sig hantera sin stress och slappna av. Några gånger kan det också finnas behov för att få professionell hjälp för att uppnå resultat.

All information ovanför är taget från ett nyhetsbrev skrivet av INGfertility; producent av bland annat Pre-Seed®.

Pre-Seed® är en pH-balanserad glidkräm som är utvecklad för att stimulera den fertila slemhinnan och tillför fukt utan att skada sädescellerna. Pre-Seed® är kliniskt testad och rekommenderas av läkare.

Köp Pre-Seed här:

Mest lästa artiklarna

Vilka graviditetstecken kommer tidigt I graviditeten och vilka graviditetstecken kommer först och är de vanligaste. Vi ger dig svaren på dina frågor.

Läs mer

Ett ämne som vår kundservice ofta får frågor om är det här med ”spökstreck” på graviditetstest och felaktiga/falska resultat. I den här artikeln kan du läsa om vad de möjliga orsaker till felaktiga/falska resultat.

Läs mer

hCG (Human Chronic Gonadoptroption) är hormonet som graviditetstest mäter för att avgöra om du är gravid eller ej. Läs allt om hur hormonet fungerar & hur det påverkar dig

Läs mer

Om du försöker bli gravid har du säkerligen också funderat på när ett graviditetstest tidigast kan bli positivt efter det att du haft din ägglossning. 

Läs mer