meny
Artikler om fertilitetSenaste 20 artiklarna

Senaste 20 artiklarna

Här hittar du artiklar om goda råd för att bli gravid, fertilitet, information och nyheter om fertilitetsprodukter.

Se alla våra artiklar här.

Hur avläser man ett ägglossningstest? Om du har erfarenhet av graviditetstest är det inte alls samma resultat du letar efter när du läser ett ägglossningstest.

Läs mer

Vad ska du tänka på när du tränar under graviditeten? Vi går igenom några bra tips på hur du kommer igång med att träna under graviditeten. Läs mer här.

Läs mer

Vicki Broch blev mamma och änglamamma när hon födde sina tvillingpojkar alldeles för tidigt. Sedan dess har sorgen och ångesten över ännu en misslyckad graviditet följt henne som en ofrivillig följeslagare. I dag vill hon ha större öppenhet och mindre oro för att förlora.

Läs mer

Hon var tvungen att avbryta graviditeten under den 19:e veckan. Hon har gått igenom sorgen och smärtan över lille Lucas ensam. Pernilles pojkvän delade inte hennes dröm. Men drömmen och hoppet finns kvar. Lucas blir storebror och Pernille ensammamma.

Läs mer

28-åriga Laila Ravn och hennes pojkvän har väntat på sitt önskebarn i sex år. Men Laila har PCOS och hennes pojkvän har väldigt få levande spermier. Samtidigt känner sig Laila utropad som en dålig mamma eftersom hennes BMI är högre än vad läkarna rekommenderar.

Läs mer

19-åriga Malene hade varit tillsammans med sin man i 6 år. De hade stora besparingar, ett hus, en bil, en hund och en katt, men det blev ALDRIG två streck på graviditetstestet. Sedan sprack förhållandet. Idag är Malene 22 år och har precis fått en dotter med en ny man.

Läs mer

25-åriga AnnSofie Jensen och hennes pojkvän hade försökt bli gravida i ett helt år, när det äntligen finns två streck på graviditetstestet. Tyvärr får hon missfall två gånger under 1:a trimestern. Nu är hon gravid igen, men hoppas kunna fokusera mer på graviditetsförlust och sorgen över att förlora tidigt.

Läs mer

Anna Hulbæk Grauman upplevde två spontanaborter innan hon äntligen blev mamma till lilla Asta. Läs berättelsen om Annas väg till att bli gravid och hur det är att bli en del av en vanlig men tråkig statistik.

Läs mer

Din livsstil påverkar dina chanser att bli gravid och du kan göra mycket för att förbättra din fertilitet. Läs om örter som är kända för att öka fertiliteten här

Läs mer

Kinesisk medicin har varit känd i årtusenden, men kan traditionella kinesiska örter hjälpa barnlösa? Få kunskap om örtmedicin och fertilitet här.

Läs mer

Vad säger forskningen om fertilitet och alternativ behandling? Läs om dina alternativa behandlingsalternativ för ofrivillig infertilitet.

Läs mer

Med diagnosen PCOS finns det en ökad risk för graviditetskomplikationer, och i den här artikeln kommer vi närmare 7 av de vanliga riskerna.

Läs mer

Med både koppar- och hormonspiral är du nästan 100% säker mot graviditet, men det kan fortfarande hända. Vi förklarar varför och hur, just här!

Läs mer

Studier visar att kvinnor som slutar att ta p-piller blir gravida inom 12 månader. Här är allt du behöver veta när du överväger att sluta med p-piller.

Läs mer

Vet du när du har ägglossning, eller vilka symtom du ska hålla koll på? Om inte, så får du här 4 typiska tecken på ägglossning som du kan använda dig av.

Läs mer

Att höra ditt barns hjärtslag kan vara mysigt och lugnande, och nu har du möjlighet att använda en hjärtljudsmonitor och lyssna var och när du vill.

Läs mer

Det kan finnas många anledningar till att du inte blir gravid. Och det finns hjälp att få! Läs om de vanligaste orsakerna till att man inte blir gravid här.

Läs mer

Hur säkra är säkra perioder, och kan jag ha oskyddat sex när jag har mens? Läs mer om chansen att bli gravid under mensen här.

Läs mer

Vi vet att många män väntar med att ta en spermatest tills paret har försökt under i en viss tid. Det kan vara det helt rätta sättet för många; att ta det lugnt och stilla. Men är det alltid en god idé? Vi har tittat på FÖR och MOT att ta en spermatest redan när ni går igång med ’projekt baby’.

Läs mer

Per och hans partner Avi – båda 34 år – försökte bli gravida i 1,5 år innan Per tog en spermatest och upptäckte att han hade nedsatt spermakvalitet. Hör varför han valde att ta en hemmatest från SwimCount, och vilka tankar han har haft efteråt.

Läs mer

Få en gratis e-bok “Guide till graviditet” när du anmäler dig för våra nyhetsbrev!

Du får guiden när du anmäler dig för våra nyhetsbrev om fertilitet och goda råd till graviditet.

* E-boken skriven i samarbete med fertilitetsklinliken TFP Stork Fertility. Din e-mail lämnas inte ut till tredje part, och du kan avanmäla dig med ett enkelt klick.